ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Δυσκολότερα φέτος από πέρσι

Δυσκολότερα φέτος από πέρσι

Ο Άρις Νικολάκις αρθρογραφεί για τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνά το στόχο που έχει θέσει και θα είναι δυσκολότερος από πέρσι

Μέσα στον κουρνιαχτό από την επιλογή της ΠΑΕ για την τεχνική της ηγεσία, όλοι - μα όλοι, ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ - οφείλουν, να μη απωλέσουν τον προσανατολισμό τους. Με πυξια το μάθημα από το πάθημα! Η μέλλουσα αγωνιστική περίοδος είναι κατά πολύ δυσκολότερη από την παρελθούσα.

 

Και τούτο επειδή στο τέλος της παρελθούσας, ο ΠΑΟΚ έδωσε - δίχως στάλα υπερβολής - το φιλί της ζωής και σε ΑΕΚ και σε Παναθηναϊκό. Να μη λησμονούν λοιπόν, όλοι - μα όλοι, ανεξαιρέτως - στον ΠΑΟΚ πως τα εύκολα έγιναν δύσκολα. Με ευθύνη φυσικά, προπονητών και παικτών αλλά κι όσων συμμετείχαν στην διαμόρφωση του περυσινού ρόστερ. Του Λούμπος Μίχελ για παράδειγμα .  Μητε αυτός  είναι άμοιρος για την παταγώδη αποτυχία στα πλέι οφ. Κι όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει... Η λάμψη της στέψης του ΠΑΟΚ ως Κυπελλούχου δε αφήνει στην σκιά της, αυτήν την αποτυχία. 

   

Ως εκ τούτων λοιπόν, οφείλουν στον ΠΑΟΚ να κατανοήσουν πως κι ο πήχης ανέβηκε ψηλότερα. Η μη εκ νέου (sic) στέψη δεν θα είναι...επιτυχία!). Κι ο ΠΑΟΚ θα έχει πλέον, σχυρότερους αντιπάλους. Αν κι οικονομικά ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν φημίζονται για το βάθος της διάθεσης επένδυσης από τους επενδυτές τους. Δηλαδή, χρήμα υπάρχει αλλά όχι για επένδυση στις δυο ΠΑΕ. Κι έτσι ο ΠΑΟΚ αν κι υπερτερεί στην διάθεση επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη συγκριτικά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο εν τούτοις, η ΠΑΕ  του διαμόρφωσε πέρυσι δυσκολότερες αγωνιστικές συνθήκες εφέτος. 

   

Εδώ ακριβώς, ήτοι στις νέες δυσκολότερες συνθήκες είναι τα θέματα για τον ΠΑΟΚ. Και τα θέματα αυτά διευθετούνται μόνο με μεταγραφές. Με διαμόρφωση ενός ρόστερ το οποίο και να είναι ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ιβάν Σαββίδη και του κόσμου του ΠΑΟΚ αλλά... Και θα το διαχειριστεί ορθά και φρόνιμα ο νέος προπονητής στη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο. Στην παρελθούσα μήτε το ένα, μήτε το άλλο κατέστησαν 100% επιτυχημένοι στόχοι.  Αυτή ήταν κι η πρωτεύουσα αιτία της αποτυχίας στα πλέι οφ. 

   

Ίσως, επαναλαμβανόμαστε. Ναι, αλλά... Με τις συνεχείς αναφορές μας στη ανάγκη διαμόρφωσης ενός τέτοιου ρόστερ, τονίζουμε καθημερινά πως ο ΠΑΟΚ θέλει μεταγραφές ουσίας κι ουχί εντύπωσης. Και κυρίως, θέλει την πλήρη αξιοποίηση τους από τη νέα τεχνική ηγεσία. Εάν όμως, κι εφ'  όσον μας ρωτούσαν  ποια είναι η πρώτη προτεραιότητα σχεδιασμού μιας νέας ομάδας με βάση την παλαιά (δεν απέτυχε πέρυσι ο ΠΑΟΚ για να αναμορφωθεί εκ θεμελίων) δίχως πολλή σκέψη θα λέγαμε: Είναι, να γίνει μάθημα, το πάθημα. Τόσο απλά.

 

X