ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Χατζησαρόγλου: «Μονόδρομος η αναδιάρθρωση»

Χατζησαρόγλου: «Μονόδρομος η αναδιάρθρωση»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας μιλάει για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκφράζει την αισιοδοξία του και καταθέτει άποψη για τις εξελίξεις...

 

Τεράστιο ζήτημα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την αναδιάρθρωση. Ετσι, η «Μ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργο Χατζησαρόγλου, μιας και η Δόξα Δράμας είναι μία από τις ομάδες, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση του 1ου της Γ’ εθνικής (σ.σ. πλέον δεν εκκρεμεί η απόφαση της Πειθαρχικής, αφού δικαιώθηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς).

 

Τί λέει ωστόσο ο ίδιος; Μπορεί να γίνει η αναδιάρθρωση;

 

«Πιστεύω, ότι μπορεί να γίνει. Αλλωστε, τελευταία φορά έγινε και το 2012 με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τα βρήκε με την ΕΠΟ και το έκανε. Είχε γίνει επίσης και το 1986, πάλι την τελευταία στιγμή, αν θυμάμαι καλά με την Μελίνα Μερκούρη», επισημαίνει αρχικά ο Χατζησαρόγλου για να προσθέσει. «Το πρώτο αίτημα, το έχει αποφασίσει ήδη η Football League (σ.σ. βέβαια από τη Football League προσφάτως δήλωσαν άγνοια και χθες διέψευσαν το συγκεκριμένο θέμα).

 

Εχει πάει το αίτημα της στην ΕΠΟ. Επικαλούνται τη μείωση των εξόδων για τις ομάδες, αλλά και τη μείωση των αγωνιστικών, με βάση τη γεωγραφική κατάταξη. Επίσης, θεωρούν ότι έτσι μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση επιπλέον στη Super League, αν σκεφτούμε ότι το πλάνο είναι να ανέβουν δύο. Μάλιστα, ο ένας είναι να ανέβει απευθείας και ο άλλος μέσω των μπαράζ.

 

Χρειάζεται να το δει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ, πράγμα που το κάνει ακόμη πιο δύσκολο, όσον αφορά τα χρονικά περιθώρια, αλλά η παράδοση λέει ότι η ΕΠΟ απλά επικυρώνει».

 

 

«Να βοηθήσει η Πολιτεία»

 

 

Ποια είναι η άποψη του για το γεγονός ότι η Football League θα πάει υπό την εποπτεία της ΕΠΟ; «Το σενάριο να πάει στην ΕΠΟ είναι αδύνατο. Κατ’ αρχάς, η Λίγκα έχει πολλές υποχρεώσεις και είναι σε καθεστώς εσωτερικής εξυγίανσης. Τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και θα πρέπει να βοηθηθεί από την Πολιτεία με νόμο.

 

Πιστεύω, ότι η Κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει από την πλευρά της κάτι όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Πάντως, θεωρώ ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση. Είναι μονόδρομος. Τόσο στη Football League, όσο και στη Γ’ εθνική. Αν και υπάρχουν θέματα με τη νησιωτική Ελλάδα στη Γ’ εθνική. Βέβαια, μπορεί να γίνει με το παλιό μοντέλο της Δ’ εθνικής και να πάμε στους 10 ομίλους, αντί για 8. Επίσης, θεωρώ ότι θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις όσον αφορά τους φακέλους αδειοδότησης στη Football League».

X