Σε μαφιόζικη εκτέλεση, που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του, αποδίδεται η δολοφονία του Γιάννη Λάλα, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην Αράχοβα. Ο ή οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και τον εκτέλεσαν ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος, που είχε στενές σχέσεις με την Greek Mafia και το ρωσικό οργανωμένο έγκλημα έχοντας δικαστεί και αθωωθεί για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, είχε μπει στο στόχαστρο των εκτελεστών του, που γνώριζαν ότι το θύμα είχε νοικιάσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα και του έστησαν «καρτέρι». Μάλιστα, οι δράστες διαπίστωσαν ότι έβγαινε συχνά στο μπαλκόνι, μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο, ανοίγονταν τελικά πυρ με το καλάσνικοφ.
Η φίλη του θύματος, που άκουσε τους πυροβολισμούς, βγήκε στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε τον Λάλα νεκρό, μέσα σε μία «λίμνη» αίματος, ενώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά, εντοπίστηκε ένα όχημα να φλέγεται. Η γυναίκα πήρε τηλέφωνο στην Άμεση Δράση και τους ενημέρωσε για το αιματηρό συμβάν, ενώ οι αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν το αυτοκίνητο να καίγεται.
Μέχρι στιγμής, η εκτέλεση του Λάλα χαρακτηρίζεται ως ένα ακόμη επεισόδιο στο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» εντός του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς τον περασμένο Μάιο, ο 42χρονος είχε γλυτώσει από δολοφονική επίθεση που έγινε εις βάρος του, έξω από το σπίτι του, στα Άνω Λιόσια.