* Νίκη και μόνο σήμερα. Τίποτα άλλο. Για πολλούς λόγους… Για τον ίδιο τον Ηρακλή. Το όνομά του. Την ιστορία του.
* Για τον κόσμο του που «διψάει» για μια νίκη σ’ ένα ντέρμπι. Για τον Ημίθεο, τη φανέλα, την υπεραιωνόβια ιστορία του. Για την τιμή του. Την υπόληψή του.
* Για την πάρτη του και για κανέναν άλλο που προσπαθεί με καφενειακές κουβέντες, εικασίες και… προβλέψεις να θίξει τον Ηρακλή.
* «Διαλύστε» τους… ψίθυρους σήμερα. Κρατήστε τον Ημίθεο μακριά από τέτοιες ευφάνταστες καταστάσεις. Δείξτε το μεγαλείο αυτής της ομάδας στις τέσσερις γραμμές.
* Έχει χίλιους λόγους να κερδίσει σήμερα ο Ηρακλής και πρέπει να το κάνει. Ο πιο απλός και σοβαρός παράλληλα;
* Φορώντας τη φανέλα, κοιτάξτε αριστερά και κάτω. Στο μέρος της καρδιάς…
Γερά και δυνατά
* Ζητούμενο από τον Ηρακλή στο σημερινό παιχνίδι είναι να μπει με φόρα στο γήπεδο. Με πάθος και με τσαμπουκά. Να το πιστέψει. Όπως έκανε στην Τρίπολη.
* Επιθετικά, με αιφνιδιασμό και να σκοράρει πρώτος. Να βάλει τον αντίπαλο στη διαδικασία του να… ψάχνεται, να αποσυντονιστεί και τα χάσει.
* Γερά και δυνατά. Και να μη σταματήσει. Να συνεχίσει να είναι ορμητικός, επιθετικός. Να μη λυπηθεί τίποτα και κανέναν.
Αστείες δικαιολογίες
* Ακούγονται ορισμένα πράγματα που είναι απίστευτα. Σκέφτονται λέει πολλοί τον καιρό. Ότι έβγαλε… κρύο και είναι επιφυλακτικοί στο να πάνε στο γήπεδο.
* Φοβερές καταστάσεις. Δεν υπάρχει σκέψη για τίποτα. Μερικοί δε λένε να καταλάβουν ότι παίζει ο Ηρακλής. Το γήπεδο δεν είναι θέατρο και κινηματογράφος. Ούτε χωράνε τέτοιου είδους αστείες (πραγματικά) δικαιολογίες.
* Η στήλη το επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά: Όποιος είναι Ηρακλής, όποιος μπορεί να συλλάβει την έννοια και την ιδέα αυτή, δε λογαριάζει τίποτα.
* Ούτε κρύα και βροχές, ούτε απαγορεύσεις, ούτε πίκρες και ήττες. Είναι Ηρακλής και το δείχνει πηγαίνοντας στο γήπεδο και φωνάζοντας 90 λεπτά. Τα υπόλοιπα είναι… οδοντόκρεμες!
Άκρα
* Πάλι θα εμπιστευτεί τον Μάρτος ο Μπουμπένκο.
* Στην Τρίπολη ήταν καλός. Έπαιξε αριστερά, μάλιστα.
* Το ίδιο θα γίνει και τώρα.
* Πάλι αριστερά θα παίξει…
* Ο Περπερίδης είναι εξάλλου εκτός αποστολής, ενώ ο Ιωαννίδης είναι στην αποστολή, αλλά δεν θα είναι στην ενδεκάδα.
* Άλλωστε, είχαμε και το τετ α τετ προ ημερών Ιωαννίδη και Μπουμπένκο, όπου ο Σλοβάκος είπε ότι περιμένει περισσότερα…
Βέλλιος
* Πριν ένα γύρο ακριβώς στο πρωτάθλημα, είχε γίνει γνωστός.
* Ο νεαρός Απόστολος Βέλλιος είχε σκοράρει στο Καραϊσκάκη και δη στις καθυστερήσεις δίνοντας βαθμό στον Ηρακλή.
* Μάλιστα, η ομάδα σ’ εκείνο το ματς δικαιούνταν νίκη.
* Ο Βέλλιος μετράει πλέον δυο γκολ, αλλά ο Μπουμπένκο δεν τον βάζει.
* Δεν τον χρησιμοποιεί.
* Ούτε στην αποστολή τον έχει.
* Βέβαια, σε αυτό δεν βοηθάει και ο σχηματισμός, αλλά θα μπορούσε να ήταν σε κάποια ματς στην αποστολή…
Τρίτο του ματς
* Πάντως, μιας και ο λόγος για τον Δαλούκα, έχει σφυρίξει ήδη δυο παιχνίδια της ομάδας από τον Πειραιά.
* Ο Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κέρδισαν σε κανένα από τα δυο.
* Στο ένα έφεραν ισοπαλία με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και στο άλλο ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.
* Να τριτώσει επομένως το καλό… Να τριτώσει με Δαλούκα.
Ντέρμπι
* Ο Ηρακλής φέτος δεν έχει κερδίσει ένα ντέρμπι.
* Ούτε εντός ούτε εκτός.
* Και επειδή το καλύτερο αποτέλεσμα που πήρε ήταν η εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ήρθε η ώρα να διπλασιάσει τις καλές εμφανίσεις και τους βαθμούς με αντίπαλο τον συγκεκριμένο αντίπαλο.
* Η νίκη είναι κάτι που θα διώξει οριστικά το άγχος και ο Ηρακλής καλείται να το κάνει πράξη.
* Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να φοβηθούν οι παίκτες του Ηρακλή.
* Θα πρέπει να παίξουν με πάθος, θέληση και ψυχή. Να έχουν τον τσαμπουκά, που είχαν και στα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και Παναθηναϊκό…
Πρώτο του
* Στο προηγούμενο πέρασμα του από τον Ηρακλή, δεν είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.
* Δεν πρόλαβε ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Άλλωστε, δεν είχε μείνει για πολύ.
* Το ματς με τον Ατρόμητο στο Καυτανζόγλειο (2-3) ήταν το τελευταίο του και μετά είχε έρθει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που για σύμπτωση κάθισε τότε για πρώτη φορά στο ματς με τον Ολυμπιακό, που ακολουθούσε.
* Επομένως, για τον Μπουμπένκο είναι το πρώτο του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, όντας προπονητής του Ηρακλή.
* Γιατί με τον Πανιώνιο είχε πάρει βαθμό. Το ματς είχε τελειώσει τότε 0-0.
Σωτηρόπουλος
* Και επειδή δεν παίζουν μόνο οι διαιτητές σημαντικό ρόλο, παίζουν και οι βοηθοί.
* Και επειδή μιλάμε για ένα ματς με ιδιαιτερότητες, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και οι βοηθοί.
* Άλλωστε, ο Σωτηρόπουλος έχει αφήσει παραπονεμένους τους ανθρώπους του Ηρακλή, όχι σ’ ένα αλλά σε δυο παιχνίδια.
* Επομένως, θα πρέπει να βλέπει καλά στο σημερινό παιχνίδι του Καυτανζογλείου.
Ριμόλντι
* Ο Ριμόλντι διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα. Τον δοκίμασε σε κάποιες προπονήσεις ο προπονητής του Ηρακλή.
* Υπάρχει ωστόσο σοβαρό ενδεχόμενο τελικά ο Μπουμπένκο να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας.
* Να βάλει τον Γιάντση στη θέση του και να παίξει με Καρλίνιος και Γκαρσία στη μεσαία γραμμή και τον Γιάντση πίσω από τον Γιάκομπ με τον Μάρα δεξιά.
* Εκτός και αν βάλει τον Γιάντση δεξιά και παίξει με τον Μάρα πίσω από τον Γιάκομπ.
* Έχει επιλογές ο Σλοβάκος.
* Ο Ριμόλντι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έπεισε τον Μπουμπένκο.
* Αγωνίστηκε ξανά ως αλλαγή στο ματς με τον Αστέρα, όταν όλα είχαν κριθεί.
Μπαταρίες
* Μάλλον το marketing πρέπει να το αναλάβει απόλυτα ο Ανδρέας Παντελή. Κάποιες κινήσεις είναι απίστευτες.
* Δε λέμε, καλή η σκέψη να γίνει κλήρωση και να αυξηθεί το ενδιαφέρον στη μπουτίκ της ομάδας. Χρειάζεται επιπλέον έσοδα ο Ηρακλής.
* Τι κλήρωση όμως; Μπαταρία αυτοκινήτου! Είναι δυνατόν; Και να την κερδίσει ο άλλος τη μπαταρία αυτοκινήτου τι να την κάνει δηλαδή; Να περιμένει να… χαλάσει αυτή που έχει και να τη χρησιμοποιήσει; Να την πάρει… παραμάσχαλα σπίτι του;
* Αντί να δώσει κανένα δώρο, μια φανέλα για παράδειγμα, δίνει μπαταρία… αυτοκινήτου. Θα τρελαθούμε εντελώς!
Μάρα
* Περιμένουν περισσότερα, αφού έχει πάρει αρκετά παιχνίδια πλέον στα πόδια του.
* Ο λόγος για τον Μπογκντάν Μάρα.
* Ξεκίνησε ιδανικά, αλλά η συνέχεια δεν είναι ανάλογη.
* Είναι παίκτης πάντως που μπορεί αν μη τι άλλο να βοηθήσει σημαντικά.
* Ξέρει μπάλα.
* Είναι τεχνίτης και οι σέντρες του μπορούν αν μη τι άλλο να βοηθήσουν σημαντικά.
* Είναι παίκτης τον οποίο χρειάζεται η ομάδα.
* Πρέπει να ανέβει, ειδικά σήμερα, σ’ ένα ντέρμπι…
Δαλούκας
* Πάντα, ένας διαιτητής διαδραματίζει ρόλο σε ένα παιχνίδι.
* Επομένως και ο Δαλούκας από τον Βόλο έχει σημαντική παρουσία στην αναμέτρηση του Καυτανζογλείου.
* Θα πρέπει να είναι αντικειμενικός στα σφυρίγματα του.
* Να μην αδικήσει τον Ηρακλή.
* Να παίξει πενήντα-πενήντα…
* Γιατί, ο Ηρακλής έχει αδικηθεί ήδη.
* Επομένως, θα είναι ότι καλύτερο να είναι προσεκτικός στις τοποθετήσεις του.