ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ζουρνατζίδης: «Στόχος μας το φάιναλ-φορ στο Champions League»

Ζουρνατζίδης: «Στόχος μας το φάιναλ-φορ στο Champions League»

Ο τιμ μάνατζερ του μπασκετικού ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95.5 για την συμμετοχή του «δικεφάλου» και τον στόχο που έχει στο BCL

Ο Τέλης Ζουρνατζίδης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την κλήρωση του ΠΑΟΚ στο BCL, την περυσινή πορεία της ομάδας, τους στόχους για τη νέα σεζόν αλλά και τα έσοδα που θα αποφέρει στους «ασπρόμαυρους» μια καλή πορεία.


Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5 και τον Δημήτρη Κανελλάκη:

 

 

Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως είναι καλή κλήρωση. Σαφώς, υπάρχουν ομάδες στον όμιλο όπς η Βενέτσια και η Τενερίφη που τα προηγούμενα χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει στον θεσμό. Η Τενερίφη ήταν κάτοχος του BCL, η Βενέτσια έχει φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ».


Την πορεία της ομάδας στο BCL και αν αυτή ανεβάζει τον πήχη: «Ναι, κάθε χρόνο θέλουμε να πηγαίνουμε καλύτερα. Πέρσι είχαμε καλή χρονιά, αν και ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Καταφέραμε όμως με τα αποτελέσματα μας να προκριθούμε στις κορυφαίες 16 ομάδες του BCL, αλλά έμεινε η στεναγχώρια γιατί μπορούσαμε να προκριθούμε. Αυτή τη στενγαγχώρια θέλουμε να την κάνουμε χαρά και να προχωρήσουμε περισσότερο από πέρυσι. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους της».

 

Το αν αλλάζει κάτι στα δεδομένα της διοργάνωσης και τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Όχι, δεν αλλάζει κάτι. Απλά η λίγκα βελτιώνεται συνεχώς. Μπαίνουν καλύτερες ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Μέσα από αυτό γινόμαστε και εμείς ακόμα καλύτεροι. Υπάρχει ο μεγάλος στόχος να φτάσουμε μέχρι το φάιναλ φορ της διοργάνωσης».

 

 

Το αν θα ανέβουν τα έσοδα και το αν βρέθηκαν στο επίκεντρο η ελληνικές ομάδες: «Υπάρχει θετική εξέλιξη η οποία είναι προς διερεύνηση για τις ελληνικές ομάδες. Είναι η προσπάθεια του BCL ούτος ώστε όταν έχει έσοδα από ελληνικές χορηγίες να επιστρέφει τα έσοδα στη χώρα. Σίγουρα με την συμμετοχή της ΑΕΚ που διοργάνωσε το φάιναλ φορ και κέρδισε το τρόπαιο τράβηξε το ενδιαφέρον. Και ο ΠΑΟΚ όμως έχει στηρίξει την διοργάνωση και βρίσκεται μέσα στις 10 καλυτερες ομάδες στο ράνκινκ της ΦΙΦΑ, ο Προμηθέας θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Υπάρχει και ο Άρης που θα ξεκινήσει από τους προκριματικούς αγώνες, έχοντας πιο δύκολο έργο από τους υπόλοιπους».

 Το αν είναι επιπλέον κίνητρο πως η ΑΕΚ πήρε την επιταγή διότι κέρδισε το BCL: «Τεράστιο αυτό το κίνητρο για τις ομάδες. Ομως ακόμα και μέχρι το φάιναλ φορ δίνει έσοδα. Το αντίστοιχο ποσό παίρνει και μια ομάδα που θα κερδίσει την Ευρωλίγκα. Πρέπει πάντως να γίνει επένδυση για να έχεις αυτά τα έσοδα».

X