ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ζιώγας: «Η εικόνα της ομάδας δε δικαιολογούσε την απόλυση του Ερέρα»

Ζιώγας: «Η εικόνα της ομάδας δε δικαιολογούσε την απόλυση του Ερέρα»

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο Μιχάλης Ζιώγας για την αντικατάσταση Ερέρα και τον στόχο του Αρη

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Ζιώγας για τα θέματα που προκύπτουν από την αντικατάσταση Ερέρα και τον στόχο του φετινού Αρη.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το αν συμφωνεί η όχι με την απομάκρυνση του Ερέρα: «Όταν είσαι ηγέτης με μια πολύ μεγάλη ομάδα πρέπει να έχεις τη δύναμη να πάρεις πολύ δύσκολες αποφάσεις ότι ήρθε η ώρα για πρωτάθλημα ή Ευρώπη. Ο κόσμος του Αρη πρέπει να σταθεί στα δύσκολα στην ομάδα γιατί το πρώτο μέλημα είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και να σταθεροποιηθεί στην Σούπερ Λιγκ. Ο Αρης ξεκίνησε καλά αλλά όταν παίζεις με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δυσκολεύει η κατάσταση. Η παρουσία του Αρη ήταν θετική αν εξαιρέσουμε το ματς με την ΑΕΚ. Με τον ΠΑΟΚ έχασε άδικα και με τον Ολυμπιακό ήταν καλός. Αν η διοίκηση του Αρη έκρινε με βάσει το αποτέλεσμα και όχι την εμφάνιση ίσως να έκρινε καλά. Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ποιος ήταν ο λόγος της απόφασης της διοίκησης για να προβεί σε αυτή την αλλαγή. Η εικόνα της ομάδας δε δικαιολογούσε τέτοια απόφαση. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ σε όλα τα άλλα ματς είχε θετική παρουσία».

 

Τα ζητήματα που δημιουργούνται γύρω από τον αντικαταστάτη του Ερέρα: «Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες προπονητές και ανώτεροι των ξένων. Πρέπει να σταματήσει η γνωστή καραμέλα γιατί οι Έλληνες προπονητές έχουν κάνει τεράστια βήματα και φαίνεται από τους νεότερους και τη βοήθεια που έδωσαν στις ομάδες τους».

 

Το ποιος προπονητής μπορεί να αναλάβει τον Αρη τη δεδομένη στιγμή: «Ο Σάκης Τσιώλης θεωρώ πως είναι για πάρα πολύ καλή επιλογή για τον Αρη. Έχει κάνει έργο. Εξαρτάται από την περίοδο που πηγαίνεις. Ο Αρης έχει τραβήξει τον κόσμο του στο Χαριλάου με sold out κόντρα σε μικρές ομάδες. Θεωρώ ότι υπάρχουν ικανοί Έλληνες προπονητές αλλά μένει να δούμε αν είναι έτοιμος ο Αρης να κάνει την υπέρβαση».

 

Το αν ο κατάλληλος στόχος του Αρη πρέπει αν είναι η πεντάδα: «Νομίζω πως ο Αρης πρέπει να έχει στόχο ένα πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Δείτε πόσο καλό έκανε στον Παναθηναϊκό που έβαλαν χαμηλά τον πήχη. Όλο το τιμ και ο κόσμος έλεγαν ότι θα κινδυνέψει αλλά χωρίς άγχος κατάφερε να τα πάει εξαιρετικά. Αντίθετα οι καλές εμφανίσεις και το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Αρης έκαναν τον κόσμο να πιστέψει ότι θα βγει Ευρώπη. Όμως έπρεπε να περιμένουμε τα μεγάλα παιχνίδια για να κρίνουμε που τελικά έφεραν απογοήτευση. Μια ομάδα θα πρέπει να βρει σταθερότητα μέσα στο χρόνο».

X