ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ζιντάν: «Ηταν η στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή»

Ζιντάν: «Ηταν η στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή»

Ο Γάλλος τεχνικός έδωσε συνέντυξη Τύπου όπου ανέλυσε τους λόγους της παραίτησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σαν βόμβα έσκασε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη η είδηση της παραίτησης του Ζινεντίν Ζιντάν από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. 

 

Ο Γάλλος τεχνικός έδωσε συνέντυξη Τύπου όπου ανέλυσε τους λόγους της αποχώρησηής του από τον πάγκο της βασίλισσας μετά από τρεις σούπερ επιτυχημένες σεζόν.

 

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ: «Πρέπει να μιλήσει ο Ζιντάν, πρώτος. Ήλθε να με δει χθες (30/5) για να μου ανακοινώσει μια απρόσμενη απόφαση, αυτός είναι που πρέπει να εξηγήσει. Είναι απρόσμενη απόφαση, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τη σεβαστούμε. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά δεν ξέρω πώς. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την αφοσίωσή του, για ο,τι έκανε στην ομάδα. Δεν είναι ένα αντίο. Εάν χρειάζεται ένα διάλειμμα, το αξίζει».

 

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν: «Όπως είπε κι ο πρόεδρος, έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ. Για μένα, για την ομάδα, τους παίκτες, είναι λίγο παράξενη στιγμή. Αλλά, είναι και σημαντική. Αυτή η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή για να συνεχίσει. Χρειάζεται άλλη μεθοδολογία δουλειάς, γι' αυτό κι έλαβα αυτή την απόφαση.

 

H απόφασή μου για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα, αλλά για εμένα έχει. Είναι η στιγμή να γίνει αυτή η αλλαγή.

 

Ο κόσμος τόσο ως προπονητή, όσο κι ως ποδοσφαιριστή με στήριξε πάντα. Αγαπώ αυτόν τον κόσμο και θέλω να τον ευχαριστήσω ακόμη μία φορά. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν. Ζήσαμε, κάποιες από αυτές. Για παράδειγμα, όταν υπάρχουν αποδοκιμασίες. Αλλά, αυτό είναι μέρος της ομάδας, έχουμε απαιτητικούς οπαδούς. Όταν έχεις δύσκολες στιγμές, πρέπει να βγεις μπροστά κι ο κόσμος το καταλαβαίνει».

 

Για το αν το γνώριζαν οι παίκτες του: «Ναι, το ξέρουν. Δεν μίλησα ατομικά με τον καθένα, αλλά η ομάδα το γνωρίζει μέσω γραπτού μηνύματος. Θα μιλήσω με τους αρχηγούς, μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος»

 

Για τους λόγους της απόφασής του: «Είναι δική μου απόφαση. Είναι κόσμος που μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά πράγματα, αλλά τώρα είναι η στιγμή. Όταν δεν βλέπω καθαρά ότι θα συνεχίσουμε να νικάμε... Στη διάρκεια της σεζόν μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αλλά, εάν δεν το βλέπω τόσο ξεκάθαρα όσο θέλω, καλύτερα να αλλάξει. Να μην συνεχίσω και να κάνω βλακείες».

 

Για το αν πρόκειται για το κλείσιμο ενός κύκλου: «Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, εάν έκλεισε ένας κύκλος. Είναι μια πολύ συμπαγής ομάδα και το έχει αποδείξει. Δεν ψάχνω άλλη ομάδα. Το μήνυμα το έδωσε στην ομάδα. Έλαβαν όλοι το μήνυμα. Μετά, μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος και του είπα τι θα συνέβαινε. Ζήσαμε πολλά πράγματα μαζί. Του εύχομαι τύχη. Του είπα ότι ήταν χαρά μου να μοιραστούμε τα αποδυτήρια μαζί».

 

Για το τι άλλαξε και τον ώθησε στην παραίτηση: «Δεν άλλαξε τίποτα. Είναι μια φυσιολογική εξάντληση. Το έχω πει, ότι σε αυτή την ομάδα τα πάντα μπορούν να τελειώσουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Και μέρα με τη μέρα τελείωσε για μένα, μετά από τρία χρόνια. Δεν έχω κουραστεί να προπονώ. Έχω τρία χρόνια εδώ, τελείωσε.

 

Είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται. Υπάρχουν σεζόν που κάποιος τις ζει έντονα και πρέπει να ξέρει πότε θα σταματήσει. Το κάνω για το καλό της ομάδας. Μαζί μου, θα ήταν δύσκολο να νικά τη σεζόν που έρχεται. Το είδαμε, ήταν δύσκολος χρόνος στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ήταν στιγμές που δεν ξεχνώ. Κι όταν είμαστε σε αυτή την ομάδα, πρέπει να το γνωρίζουμε. Εάν πρόκειται να ζήσω άλλη σεζόν που θα τελειώσει άσχημα, δεν το θέλω. Ήθελα να έχει τελειώσει καλά αυτή η θητεία μου στη Ρεάλ».

 

Για την καλύτερη και χειρότερη ανάμνηση: «Η καλύτερη ανάμνηση ήταν όταν ο πρόεδρος με έφερε εδώ. Έχω μιλήσει με πολλούς παίκτες, το όνειρο πολλών είναι να παίξουν μια ημέρα στη Ρεάλ. Η πιο σημαντική και πιο ωραία στιγμή, ήταν όταν ο πρόεδρος με έφερε εδώ. Και σαν προπονητής, το γεγονός ότι κατέκτησα το πρωτάθλημα. Αυτή τη σεζόν, η χειρότερη στιγμή ήταν το ματς με τη Λεγανές (αποκλεισμός Copa del Rey)».

 

Για το εάν η απόφασή του έχει σχέση με ενδεχόμενη αποχώρηση του Κριστιάνο: «Όχι, δεν έχει καμία σχέση».

 

Για το εάν θα άλλαζε την απόφασή του σε περίπτωση που δεν κατακτούσε το τρίτο διαδοχικό τρόπαιο Champions League: «Δεν ξέρω, μπορεί εάν είχαμε χάσει, μπορεί...»

X