ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ζέκα: «Περιμένω το διαβατήριο για να μπορώ να παίξω με την Ελλάδα»

Ζέκα: «Περιμένω το διαβατήριο για να μπορώ να παίξω με την Ελλάδα»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναμένει το ελληνικό του διαβατήριο και φιλοδοξεί να τον καλέσει ο Μίκαελ Σκίμπε

Επιμέλεια: Παναγιώτα Χαλκιά

 

Την ελληνική υπηκοότητα περιμένει να πάρει ο Κάρλος Ζέκα προκειμένου να τεθεί στη διάθεση του Μίκαελ Σκίμπε.

 

Ο παίκτης του «τριφυλλιού» μίλησε στην πορτογαλική εφημερίδα «O Jogo» τονίζοντας ότι πέρασε με επιτυχία τις δοκιμασίες που χρειαζόταν και πλέον αναμένει το ελληνικό διαβατήριο ενώ υποστήριξε ότι είναι διατεθειμένος να τραγουδήσει και τον ελληνικό ύμνο.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Στις 9 Νοεμβρίου υποβλήθηκα σε εξετάσεις, στις οποίες έπρεπε να δείξω ότι μιλούσα ελληνικά και γνώριζα την ιστορία και την πολιτική της χώρας. Όλα πήγαν καλά και μου απάντησαν ότι πέρασα το τεστ. Τώρα, περιμένω το διαβατήριο. Τέλη Γενάρη, θα πρέπει να έχω διαβατήριο για να μπορώ να παίξω, σε περίπτωση που ο ομοσπονδιακός τεχνικός το αποφασίσει, στο επόμενο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ.

 

Ξεκίνησα μια κουβέντα με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με αντικείμενο την ανανέωση του συμβολαίου μου. Είπαμε ότι θα έμενα εδώ (σ.σ στην Ελλάδα) πολλά χρόνια και με ρώτησε εάν είχα στο μυαλό μου την ιδέα να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας. Του απάντησα ναι, ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα. Ήμουν εδώ πολλά χρόνια, δεν σκέφτηκα να φύγω, αισθάνομαι πολύ καλά στη χώρα. Προέκυψε αυτή η πιθανότητα και σήμερα είναι ένας στόχος που έχω.
 

Γνωρίζω τον ελληνικό εθνικό ύμνο γιατί έπρεπε να τον τραγουδήσω, αλλά μόνο το ρεφρέν. Ο ύμνος είναι πολύ μεγάλος. Εάν όλα πάνε καλά και πάω στην Εθνική, θα είναι η πρώτη φορά που θα τον τραγουδήσω. Εάν παίξω απέναντι στην Πορτογαλία, θα είναι αντίπαλος. Θα είναι διαφορετικό συναίσθημα, ανάμεικτα συναισθήματα για την ακρίβεια, αλλά θα εκπροσωπώ μια χώρα που θα μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ σε Euro ή Μουντιάλ. Ο,τι έχω σήμερα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο είναι χάρη στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό. Εάν μου δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας, θα έκανα τα πάντα να κερδίσω την Πορτογαλία. Στο μέλλον, θα προσπαθήσω να βγάλω δίπλωμα για προπονητική κι εάν έχω την ευκαιρία, να δουλέψω με τα νέα παιδιά για να μάθω».

 

X