ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Πρέσπες

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ: Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Πρέσπες

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δύο συλλαλητηρίων σε Σύνταγμα και Πρέσπες

Το χθεσινό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής στην Ελλάδα.

 

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δύο συλλαλητηρίων, το πρώτο την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος και το δεύτερο στις Πρέσπες. Η ημέρα και η ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθεί η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Eλληνικότητα της Μακεδονίας, καλεί τον Eλληνικό Λαό να ξεσηκωθεί για δύο από τις ανεκτίμητες Αξίες του: Τη Δημοκρατία και τη Μακεδονία.

 

Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

 

Τον τελευταίο λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες.

 

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική. Οι Έλληνες θα ανατρέψουμε τα προδοτικά σχέδια της Κυβέρνησης. Εάν χρειαστεί θα προβούμε σε κάθε συνταγματική ενέργεια,  για να ανατρέψουμε την ίδια την Κυβέρνηση.

 

Ως άμεση αντίδραση στο χθεσινό κατάπτυστο διάγγελμα του Πρωθυπουργού και εν όψει της υπογραφής συμφωνίας εντός του Σαββατοκύριακου στις Πρέσπες, η Επιτροπή Αγώνα, αποφάσισε τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

 

Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος

 

Καλούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στην μαραθώνια διαδήλωση, στην πλατεία Συντάγματος, η οποία ξεκινά από την Παρασκευή στις 10:00 π.μ. και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του ανένδοτου αγώνα για την πτώση της Κυβέρνησης με κυριότερη απαίτηση τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 20:00 θα παραστεί και θα μιλήσει εμβληματική προσωπικότητα που έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

 

Φλώρινα, Χωριό Λαιμός (Πρέσπες)

 

Καλούνται οι κάτοικοι του Νομού Φλώρινας, των όμορων Νομών αλλά και όλης της Μακεδονίας, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων. Ως τόπος συγκέντρωσης ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού Λαιμός.

 

Η ημέρα και η ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν όταν οριστικοποιηθεί η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

 

Θα εκδοθεί έγκαιρα σχετική ανακοίνωση από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

X