ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ξεχωριστή αρετή, ναι… Δώρον άδωρον, όχι!

Ξεχωριστή αρετή, ναι… Δώρον άδωρον, όχι!

Από τα πόδια του ΠΑΟΚ είναι όλα! Από αυτόν εξαρτάται εάν τού στερήσουν βαθμούς κι επίσης, από αυτόν εξαρτάται εάν τού στερήσουν δόξα…

Μόνον αφύσικο δεν είναι. Αντίθετα είναι πολύ φυσικό. Τον ΠΑΟΚ κυνηγούν – με την καλή έννοια στη συγκεκριμένη περίπτωση - όλοι να φθάσουν. Και να ξεπεράσουν. Ο ΠΑΟΚ είναι Πρωταθλητής και Κυπελλούχος.

 

Αυτός είναι ο κατακτητής των κορυφών των Ιμαλάϊων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτές θέλουν οι σοβαροί αντίπαλοι του. Στις παρυφές τους αρκούνται όλοι οι μη σοβαροί αντίπαλοι του …

 

Τελειώνει ο αγώνας ΑΕΚ - Λαμία στο ΟΑΚΑ κι ο προπονητής των γηπεδούχων Νίκος Κωστένογλου δηλώνει – πως θέλει 50.000 κόσμο στο μεθεπόμενο αγώνα τους, με τον ΠΑΟΚ!

 

Τελειώνει ο αγώνας Άρης – Παναθηναϊκός στο Χαριλάου κι ο κόσμος των γηπεδούχων με τα συνθήματα του αναφέρεται στον επόμενο αγώνα τους με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

 

Πριν αρχίσει ο αγώνας Ολυμπιακός – Βόλος στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ΠΑΕ των γηπεδούχων κάνει δια λόγου σφοδρότατη επίθεση στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη με σαφείς απειλές για το άμεσο μέλλον.

 

Σύμπτωση; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση….

 

Εμείς δε λέμε πως το σύμπαν συμμαχεί κατά του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσαμε, να πούμε πως συνωμοτεί κιόλας. Δεν το λέμε. Έτσι; Πως συμμαχεί όμως, είναι ηλίου φαεινότερον. Δε λέμε πως συνοδοιπορεί. Όχι, όχι δεν το λέμε κι αυτό. Ο καθείς για την πάρτη του με τον ΠΑΟΚ … πλαντάζει! Επιμένουμε πάντως πως κατά του ΠΑΟΚ το σύμπαν συμμαχεί.

 

Δίχως να εκπλησσόμαστε. Είπαμε. Είναι φυσικό καθώς ο ΠΑΟΚ είναι Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. Για τους σοβαρούς αντιπάλους του στόχος είναι και η ουσία, η απώλεια βαθμών στα μέτωπα των τίτλων. Για όλους τους άλλους αντιπάλους του, είναι η δόξα.

 

Είτε έτσι, είτε αλλιώς στα πόδια του ΠΑΟΚ είναι όλα! Από αυτόν εξαρτάται εάν τού στερήσουν βαθμούς κι επίσης, από αυτόν εξαρτάται εάν τού στερήσουν δόξα…

 

Επί του παρόντος το θετικό για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο είναι η συνέπεια του στην περυσινή μεθοδολογία. Με αυτήν, τη μεθοδολογία της αντιμετώπισης όλων, μα όλων ανεξαιρέτως των αντιπάλων του εξ ίσου. Με την ίδια σοβαρότητα , την ίδια προσοχή και την ίδια αντίληψη τον έναν μετά τον άλλον. Έτσι έφθασε στην κατάκτηση των κορυφών των Ιμαλάϊων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εντός κι εκτός έδρας κάθε αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ είναι εξ ίσου σοβαρός κι επικίνδυνος!

 

Το γεγονός αυτό, το οποίο αναδεικνύεται κι εφέτος όπως και πέρυσι ως αρετή για τον ΠΑΟΚ καθίσταται δικλείδα ασφαλείας στην πορεία του. Κλειδί ισορροπίας για κάθε αγώνα του. Πέρυσι αποδείχθηκε αβαντάζ για τον ΠΑΟΚ κι η τήρηση χαμηλών τόνων και η απόδοση εξ ίσου σημασίας σε κάθε αγώνα του ξεχωριστά. Γιατί να μην αποδειχθεί κι εφέτος;

 

Για κάθε αντίπαλο του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου οι τρεις βαθμοί τού αγώνα τους σημαίνουν ανατολή νέας εποχής. Αγωνιστική ανάταση και χάραξη πλου σε πελάγη ευτυχίας. Για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο είναι τρεις βαθμοί πλησιέστερα στους στόχους του: Κατάκτηση εκ νέου των κορυφών των Ιμαλάϊων του ελληνικού ποδοσφαίρου!

 

Να εξηγηθούμε όμως, εδώ. Για να μην παρεξηγηθούμε. Ναι μεν, αυτή η αρετή κάνει τον ΠΑΟΚ διαφορετικό πριν από τη σέντρα κάθε αγώνα του. Μετά από αυτήν ξεχωριστός είναι μόνον κι εφ όσον αξιοποιήσει ή – εάν θέλετε – διαχειριστεί ορθά αυτήν την αρετή. Και κυριαρχήσει στα ενενήντα λεπτά φθάνοντας στη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

 

Αλλιώς; Αυτή η ξεχωριστή αρετή θα είναι δώρον άδωρον…

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X