ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Η ξεχασμένη Θεσσαλονίκη στην πρώτη γραμμή

Η ξεχασμένη Θεσσαλονίκη στην πρώτη γραμμή

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την ΕΠΟ που άλλαξε και φέρνει τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο όσον αφορά την εθνική ομάδα

Επιτέλους! Η Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο! Όπως της αξίζει. Έπρεπε να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ, να φύγει η καθεστωτική αντίληψη που διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια την Ομοσπονδία, για να πάρει η πόλη και η Μακεδονία ότι της αξίζει. Σε πρώτη φάση να φιλοξενήσει παιχνίδια της εθνικής ομάδας. Σε δεύτερη να αποκτήσει θεσμική οντότητα.

 

Το στάδιο Καραϊσκάκη από προχθές το βράδυ ανήκει στο παρελθόν. Το παιχνίδι κόντρα στην Κροατία ήταν το τελευταίο για την εθνική ομάδα στην έδρα του Ολυμπιακού. Η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπήρχαν, αλλά και την επιθυμία η εθνική να μην αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των φιλάθλων της πρωτεύουσας, προχωράει στο επόμενο βήμα.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η έδρα της εθνικής θα μοιραστεί ανάμεσα στο Καυταντζόγλειο στάδιο και το ΟΑΚΑ. Για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπάρχουν μπροστά δύο διοργανώσεις. Το νεότευκτο κύπελλο εθνών και η προκριματική φάση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020. Δεν θα είναι έκπληξη αν οι δύο διοργανώσεις μοιραστούν στα δύο γήπεδα.

 

Υπάρχουν και οι πολέμιοι της απόφασης να μετακομίσει η εθνική στην Θεσσαλονίκη. Το πιο… ισχυρό επιχείρημα που αντιτείνουν είναι η… σύγχυση που προκαλείται από τις δύο έδρες. Στην ουσία δεν τους ενδιαφέρει η έδρα, αλλά πώς θα κρατήσουν την εθνική στην Αθήνα. Ίσως μεταξύ αυτών να βρίσκονται και κάποιοι ποδοσφαιριστές.

 

Χειρότερο όλων ότι αντίθετοι στην προοπτική να μετακομίσει η εθνική στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται και παράγοντες από την Βόρεια Ελλάδα. Μετρημένοι αλλά υπαρκτοί! Οι περισσότεροι από αυτούς κινούνται από προσωπικούς λόγους και συμφέροντα, προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες. Έτσι αντιλαμβάνονται την εθνική ομάδα, έτσι αναγνωρίζουν την δίψα των φιλάθλων της Μακεδονίας να παρακολουθούν από κοντά παιχνίδια της εθνικής. Αντικείμενο προσωπικής πολιτικής, τακτικής ή προσωπικών συμφερόντων.

 

Μόνο που αυτές οι φωνές είναι μεμονωμένες. Πρόσθετη απόδειξη ότι όλα αλλάζουν αποτελεί η απόφαση της ΕΠΟ το επόμενο διοικητικό συμβούλιο να γίνει στην Θεσσαλονίκη στις 20 Νοεμβρίου. Είναι μια καλή αρχή.

 

X