ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Βουλευτές της συγκυβέρνησης αμφισβητούν την κάθαρση

Βουλευτές της συγκυβέρνησης αμφισβητούν την κάθαρση

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει τις πολιτικές παρεμβάσεις που αφορούν την εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με αφορμή την πρωτόδικη απόφαση σε βάρος του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ, να διαβάζεις επερώτηση βουλευτή της συγκυβέρνησης, μέσω της οποίας ρωτάει τον υφυπουργό Αθλητισμού αν θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με ποιον τρόπο.

 

Αυτό ακριβώς ρώτησε ο βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, τον Γιώργο Βασιλειάδη, όπως και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την πάταξη της διαφθοράς, της εγκληματικότητας και της χειραγώγησης, μάστιγες που διαιωνίζονται, όπως ισχυρίζεται, λόγω της κακής διάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, το αφήγημα της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο αμφισβητείται, πλέον, ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι όχι μόνο δεν πιστεύουν ότι είμαστε σε περίοδο εξυγίανσης αλλά μιλάνε για «ανομία, αδικία, προκλητικά μεροληπτική συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επερώτησή του ο κ. Λαζαρίδης, καλώντας την Πολιτεία «να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της δίδεται και να γκρεμίσει το σάπιο»

 

Την αμφισβήτηση την αισθάνθηκε πολύ έντονα ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος δεν έκρυψε, μάλιστα, την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου προέρχονται ακόμη κι από τον δικό του πολιτικό χώρο.

 

Αντί, όμως, να σκεφτεί μήπως, πράγματι, κάτι δεν πάει καλά, μήπως έχουν δίκιο όλοι αυτοί που μιλάνε για κατάφωρη αδικία, για πρωτοφανή μεθόδευση ώστε να μην διεξαχθεί το ντέρμπι, χαρακτήρισε «παθογένεια» τις αντιδράσεις.

 

Ενδεικτικό, βεβαίως, μιας αντίληψης, σύμφωνα με την οποία έχουν υπάρξει κοσμογονικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τις οποίες, ωστόσο, δεν έχει καταλάβει κανένας άλλος πλην του κ. Βασιλειάδη και του προκατόχου του, κ. Κοντονή. Ούτε καν συνάδελφοί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τους ΑΝΕΛ με τους οποίους συγκυβερνάνε.

 

Εχω γράψει από την πρώτη στιγμή που μας προέκυψε το θέμα ότι θα είναι η ταφόπλακα του αφηγήματος της εξυγίανσης.

 

Ωστόσο, δεν φανταζόμουν πως πρωταγωνιστικό ρόλο για να συμβεί αυτό θα έπαιζε ο πολιτικός κόσμος, ακόμη και βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ εκνευριστικό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι ακόμη και τώρα ότι «παθογένεια» είναι να μην υπάρχει το πλαίσιο που θα μπλοκάρει όποιον διανοηθεί να κερδίσει παιχνίδι στα χαρτιά και όχι οι αντιδράσεις εναντίον εκείνου που επιδιώκει να κριθεί ένα πρωτάθλημα στις δικαστικές αίθουσες.

X