ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΒΟΜΒΕΣ Λασκαράκη: «Μου επιτέθηκαν με κλωτσιές άνθρωποι του Ολυμπιακού»

ΒΟΜΒΕΣ Λασκαράκη: «Μου επιτέθηκαν με κλωτσιές άνθρωποι του Ολυμπιακού»

«Καίει» τον Ολυμπιακό με την κατάθεσή του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο β' παρατηρητής Περικλής Λασκαράκης.

Στο «εκτελεστικό απόσπασμα» στέλνει τον Ολυμπιακό με την κατάθεσή του β’ παρατηρητής του ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, Περικλής Λασκαράκης.

 

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας δέχθηκε λεκτική επίθεση από ανθρώπους που φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού.

 

«Με έσπρωχναν και με απωθούσαν. Υπήρχαν αστυνομικοί όχι όμως διμοιρίες εκείνη τη στιγμή. Μου επιτέθηκαν λοιπόν αυτοί και με έστειλαν μέχρι την άλλη πόρτα. Με έβριζαν, με απειλούσαν, με έλεγαν μ@λ@κ@, ήρθες στημένος, τσουτσέκι του Μπέου, θα δεις τι πάθεις, ήρθες εδώ να μας γ@@@σεις. Με τραβούσαν από τη γραβάτα, έφαγα κλωτσιές, έπεσαν πάνω μου», είπε, μεταξύ άλλων.

 

Αναλυτικά το περιεχόμενο της κατάθεσης του Περικλή Λασκαράκη:

 

«Στο ημίχρονο του αγώνα, κατά τη διάρκεια του, ήμουν στο χώρο μετά τη φυσούνα προς τα αποδυτήρια που έχει δυο διπλές πόρτες που οδηγούν σε διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια και στο γραφείο παρατηρητών. Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, ζήτησα να είναι ανοικτές οι δυο πόρτες για να επιστατώ του χώρου. Η πόρτα που οδηγούσε στα απδυτήρια των διαιτητών και της γηπεδούχου ομάδας, ήταν κλειδωμένη. Ο άνθρωπος που ήταν εκεί, μου είπε ότι δεν μπορεί να την ανοίξει γιατί ήταν κλειδωμένη από μέσα. Ζήτησα άμεσα από αστυνομικό που ήταν εκεί, να ζητήσει να ανοίξει η πόρτα για να επιστατώ του χώρου. Μετά από πέντε φορές, ανοίγει η πόρτα και βγαίνουν αρκετοί από εκεί και μου επιτέθηκαν. Λεκτικά και σωματικά. Με έσπρωχναν και με απωθούσαν. Υπήρχαν αστυνομικοί όχι όμως διμοιρίες εκείνη τη στιγμή. Μου επιτέθηκαν λοιπόν αυτοί και με έστειλαν μέχρι την άλλη πόρτα. Με έβριζαν, με απειλούσαν, με έλεγαν μ@λ@κ@, ήρθες στημένος, τσουτσέκι του Μπέου, θα δεις τι πάθεις, ήρθες εδώ να μας γ@@@σεις. Ημουν σε σοκ.

 

Με τραβούσαν από τη γραβάτα, έφαγα κλωτσιές, έπεσαν πάνω μου. Ακόμη είμαι σε σοκ. Η αστυνομία με πήρε και με πήγε στο γραφείο μου. Από το φόβο της επίθεσης έπαθα σοκ. Μπήκα στο γραφείο και έκλεισε η πόρτα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκα και πάλι στον αγωνιστικό χώρο. Παρόντες ήταν ο παρατηρητής αλλά και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ αλλά και των τηλεοπτικών. Αυτοί που με βαρούσαν φορούσαν κόκκινες φόρμες, ήταν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας. Αυτό μπορώ να σας πω. Εχω αντίληψη για όσα έγιναν με το τέλος του αγώνα. Τελειώνοντας το παιχνίδι, μπήκαμε στη φυσούνα όλοι οι εμπλεκόμενοι του αγώνα. Εισερχόμενοι λοιπόν όλοι οι παίκτες και οι παράγοντες αλλά και αστυνομικοί, ακολουθήσαμε και εμείς οι παρατηρητές. Μέσα λοιπόν είχε και μια διμοιρία ΜΑΤ και είδα εκτεταμενη συμπλοκή στον προθάλαμο των αποδυτηρίων λίγο μετά τη φυσούνα.

 

Δεν είδα ποδοσφαιριστές ή διαιτητές. Ειδα ΜΑΤ από τη μια πλευρά και από την άλλη άτομα της αποστολής της ΑΕΚ που δέχονταν επίθεση από άτομα που μερικά είχαν διακριτικά και κάποια άλλα όχι. Πάνω από 30 άτομα σε εκείνο το χώρο ήταν εκεί και δεν ήταν μόνο αστυνομικοί. Μόλις είδα την επίθεση, είδα τους ανθρώπους των ΜΑΤ να απωθούν όσους έκαναν επίθεση στους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τρέξαμε φοβισμένοι και πηγαίνοντας εκεί είδα ότι κάποιοι χτύπησαν αστυνομικό. Δεν είδα ποδοφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο παρατηρητής τηλεοπτικών μου είπε ότι εκεί ήταν μόνο ο Μποτία που μάλιστα ο ίδιος τον τράβηξε για να πάει στα αποδυτήρια. Εγώ φοβούμενος έμεινα στο γραφείο μου για πολλές ώρες».

 

Σε ερώτηση του κ.Μπίρδα για το πόσοι ήταν κι αν του επιτέθηκαν όλοι, ο κ. Λασκαράκης είπε: «Δεν κράτησα ημερολόγιο της επίθεσης. Με έβριζαν, με κλωτσούσαν, με απειλούσαν, με έσπρωχναν. Τη δέχθηκα την επίθεση από όλους μαζί και τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για τη σωματική ακεραιότητα μου. Αν δεν ήταν αστυνομικοί εκεί, δεν ξέρω τι θα γίνονταν».

 

Ακολούθως ο Περικλής Λασκαράκης δέχθηκε ερωτήσεις από τους νομικούς του Ολυμπιακού, Δημακόπουλο και Λίβα:

 

Ερώτηση: Υπήρχε εκεί αστυνομικός για τα γεγονότα που περιγράφετε; 

 

Απάντηση: Θεωρώ πως ναι υπήρχε.

 

Ερώτηση: Η έκθεση του παρατηρητή (κ. Βαλσαμή) δεν καταγράφει επίσης χειροδικία αλλά μόνο εξύβριση και απώθηση. Δεν κάνει περιγραφή αυτών που αναφέρατε. Πώς το εξηγείτε;

 

Απάντηση: «Ο παρατηρητής του αγώνα ήταν παρών, ήταν δίπλα μου. Αν θέλετε να σας πω μάλιστα τι μου είπε. Του λέω: είδες τι συνέβη; Ναι τα είδα και θα τα γράψω όλα μου είπε...»

 

Ερώτηση: Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας εκεί μιλούσατε με παράγοντες του Ολυμπιακού και πώς διαμορφώθηκε αυτή η επαφή σας με αυτούς;

 

Απάντηση: «Η δική μου συμπεριφορά προς αυτούς ήταν ευγενέστατη όπως θα έπρεπε να είναι και όπως όφειλα. Η ανατροφή μου δεν μου επιτρέπει να μιλώ διαφορετικά. Από κάποιους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όμως, δεν εξέλαβα την ίδια συμπεριφορά. Συνέχιζαν να υποστηρίζουν ότι ήμουν στημένος, οτι ήμουν τσιράκι του Μπέου»

 

Ερώτηση: Στον ελλαδικό χώρο, οι αμφισβητήσεις των διαιτητικών λαθών είναι σύνηθες φαινόμενο. Και αν ναι, και οι ύβρεις προς τους διαιτητές δεν είναι επίσης;

 

Απάντηση: Ναι αλλά είναι και απειλητικές.

 

Ερώτηση: Πότε έγινε η επίθεση σε εσάς;

 

Απάντηση: Μετά το τέλος της φυσούνας και στο διάδρομο ανάμεσα στις δυο πόρτες. Το έχω καταθέσει.

 

Ερώτηση: Μετά από πόση ώρα;

 

Απάντηση: Στο διάστημα που πέρασε περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα που ήταν κλειδωμένη. Δεν ξέρω, δύο, τρια λεπτά;

 

Ερώτηση: «Μας είπατε ότι δεν υπήρχαν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στα επεισόδια»

 

Απάντηση: Σας είπα ότι είδα τη φασαρία και έτρεξα να γλυτώσω. Σας είπα πριν ότι ήταν μόνο ο Μποτία.

 

Ερώτηση: Είχατε πρόβλημα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού;

 

Απάντηση: «Φυσικά και ήμουν τρομοκρατημένος και τότε. Τι λέτε; Να αισθανόμουν Σούπερμαν; Σκεφτόμουν πώς θα έρθει η ώρα και θα φύγω ασφαλής από το γήπεδο».

 

Θυμηθείτε το live του metrosport.gr

X