ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Βόμβα» Μπερτομέου για προαιρετική συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα

«Βόμβα» Μπερτομέου για προαιρετική συμμετοχή στα εθνικά πρωταθλήματα

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας ετοιμάζεται να φέρει διάταξη που θα επιτρέπει τη μη συμμετοχή των ομάδων της Λίγκας στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Μια ριζική αλλαγή, η οποία αν περάσει αναμένεται να προκαλέσει τεράστιους τριγμούς στη δομή του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ο Τζόρντι Μπερτομέου.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport», ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας προτίθεται να περάσει διάταξη, η οποία θα καθιστά προαιρετική τη συμμετοχή των 11 ομάδων με εγγυημένα συμβόλαια δεκαετίας στα εθνικά τους Πρωταθλήματα.

 

Να σημειωθεί πως με τους υφιστάμενους κανονισμούς, οι συγκεκριμένες ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των υπολοίπων ομάδων-«συνεταίρων» προκειμένου να αποχωρήσουν από τα εθνικά τους πρωταθλήματα.

 

Αυτό που προκύπτει από το δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας είναι πως ο Μπερτομέου σχεδιάζει αλλαγή στο καταστατικό της Ευρωλίγκα, το οποίο πλέον θα επιτρέπει στις ομάδες να συμμετέχουν μόνο στην Ευρωλίγκα, αν το επιθυμούν.

X