ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

ΒΙΝΤΕΟ: Οι προκλήσεις Ζάεφ για «μακεδονική» μειονότητα και γλώσσα!

ΒΙΝΤΕΟ: Οι προκλήσεις Ζάεφ για «μακεδονική» μειονότητα και γλώσσα!

Δείτε σε βίντεο όσα δήλωσε στη βουλή των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της χώρας περί «μακεδονικής» μειονότητας και γλώσσας στην Ελλάδα

Σάλος έχει προκληθεί από τις πρόσφατες δηλώσειες του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα και την ύπαρξη «μακεδονικής» μειονόττηας στη χώρα μας.

 

Παρά την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το θέμα, έρχεται το βίντεο ως αδιάψευστος μάρτυρας να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Σκοπιανού πρωθυπουργού αλλά τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο στους Σκοπιανούς για νέες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας!Απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ δεν άντεξε και αποκάλυψε τι αλλάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών. 

 

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο Ζόραν Ζάεφ θέτοντας ξεκάθαρα θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα!«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», πρόσθεσεε ο Ζάεφ.

 

Δείτε το βίντεο:

 

X