ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Βελτίωση στα… λόγια

Βελτίωση στα… λόγια

Ο Μάνος Χατζάκης αρθρογραφεί για τα αμυντικά κενά που δεν έφυγαν από τους «κίτρινους»

Τα αμυντικά κενά δεν έφυγαν ποτέ. Εμφανίστηκαν έντονα απέναντι στην ΑΕΛ, τονίστηκαν μέσω δημόσιων τοποθετήσεων και αναλύθηκαν στις προπονήσεις της εβδομάδας, η οποία προηγήθηκε. Ε, και; Καμία βελτίωση.

 

 

Τόσο ο Τόλης Τερζής, όσο και ο Λούκας Σάσα με “ένα στόμα και μια φωνή” είπαν ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα παιδικά λάθη του προηγούμενου Σαββάτου, γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα “συγχωρούσε”. Οπως και, τελικά, συνέβη.

 

 

Ο Αρης δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της χθεσινής αναμέτρησης κι επέτρεψε στον μέτριο Ολυμπιακό να φύγει νικητής από το “Κλ. Βικελίδης”, σε παιχνίδι το οποίο θύμισε αρκετά το αντίστοιχο περσινό στο “Κλ. Βικελίδης”.

 

 

Η γενικότερη παραφιλολογία δεν βοήθησε στη δημιουργία στιβαρού κλίματος και η διαδικασία των… απαντήσεων μάλλον δεν ήταν η ενδεδειγμένη, προκειμένου οι παίκτες του Τόλη Τερζή να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα συγκριτικά με την αναμέτρηση απέναντι στη Λάρισα. Μόνο στους εαυτούς όφειλαν να απαντήσουν οι “κιτρινόμαυροι” και όχι στον αντίπαλο ή σε όποιον ανοίγει το στόμα του και λέει… αστειάκια. Κι αυτό δεν έγινε χθες το βράδυ. Πολλά λάθη στην άμυνα, ανισορροπία στη μεσαία γραμμή κι ένας Ντιγκινί, ο οποίος προσπαθούσε μόνος του να δείξει ότι ο Θεός του Πολέμου έπρεπε να πολεμήσει κόντρα στους “ερυθρόλευκους”.

 

 

Η δυσλειτουργία στην άμυνα είναι γνωστή και αποτέλεσε τη βασική αιτία, που ο Αρης, για δεύτερο συνεχές ματς, δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Το παράδοξο, όμως, είναι η συσσωρευμένη ποιότητα στη μεσαία γραμμή δεν είναι αρκετή, για να φέρει… γκολ. Τί κι αν ο Τερζής δεν ξέρει ποιον να πρωτοβάλει, τί κι αν τακτικά επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του; Εριξε ό,τι χαρτιά είχε στη διάθεσή του, αλλά ο Αρης έμοιαζε κομμένος. Οι αποδοκιμασίες ήταν αναμενόμενες, γιατί με διαφορετικές προσδοκίες χτίστηκε η ομάδα, πριν λίγους μήνες και με διαφορετικές πηγαίνει να παίξει στην Ξάνθη, μετά τη διακοπή.

 

 

Αν στο 15νθήμερο, το οποίο μεσολαβεί, τεθούν ευρύτερα θέματα, τα οποία σχετίζονται με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι κάτι που γνωρίζουν… λίγοι. Κάτι, όμως, πρέπει να γίνει, ώστε ο Αρης να αρχίσει να βλέπει προς τα πάνω.

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/10)

X