ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι βαθμοί δώδεκα έγιναν όσοι του Ημιθέου οι άθλοι

Οι βαθμοί δώδεκα έγιναν όσοι του Ημιθέου οι άθλοι

Ο Στράτος Παζούλης αρθρογραφεί για το τρίποντο του Ηρακλή κόντρα στον Τηλυκράτη που έφτασε τους 12 και «κλείδωσε» την άνοδο

Κι ήταν το χθεσινό 2-1, όπως τέλος πάντων αυτό γράφτηκε, το τρίποντο που έφτασε τους βαθμούς του Ηρακλή στους δώδεκα, όπως Ο Ημίθεος πρόγονός του, το όνομα του οποίου «δανείστηκε» έναν αιώνα και κάτι πριν με στόχο να του μοιάσει. Και σίγουρα ο σύλλογος «Ηρακλής» δεν πρόδωσε, σε ανθρώπινο μέγεθος βέβαια, τον γνωστότερο και κορυφαίο των κορυφαίων ήρωα και γιο του Δία.

 

Τον τίμησε όσα κανείς αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα, αφού υπάρχουν αρκετοί με το ίδιο όνομα δίχως παρόμοια φήμη εννοείται. Και δείτε μωρέ παιδιά κάτι συμπτώσεις. Ο σημερινός Ηρακλής και φίδια έπνιξε στην κούνια του ακόμη και εξακολουθεί, περήφανος να στέκει παρά τα δόλια χτυπήματα και τους Εφιάλτες κατά καιρούς ηγέτες του. Και ήρθαν καιροί μαύροι και δυσβάστακτοι με αποκορύφωμα τα αποτελέσματα αυτών τα τελευταία δυο χρόνια. Φέτος υπηρετώντας αναγκαστικά τον σκληρόκαρδο, συμφεροντολόγο και ραδιούργο ξάδελφό του, τον Ευρυσθένη της ποδοσφαιρικής Μαφίας, πραγματοποίησε άθλους επί άθλων φτάνοντας τελικά ,δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ, στον εξ αρχής επιδιωκόμενο στόχο του, την άνοδο δηλαδή στην Football League.

 

Κι ήταν η αρχή μιας μακράς και επίπονης πορείας προς τη δικαίωση του. Ουσιαστικά τώρα αρχίζουν τα «βάσανα», αλλά βέβαια αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Οφείλω να σταθώ  στο σήμερα, στον χθεσινό πρόωρο επίλογο της χρονιάς δηλαδή και στη χαρά των «παιδιών» του κόσμου για την επίτευξη του στόχου της ομάδας. Έναν επίλογο του οποίου είχε ο Μπαξεβάνος προσδιόρισε το περιεχόμενό του μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, με αρκετό σκεπτικισμό, αναφερόμενος όμως στους πάντα βιαστικούς και μερικώς αιθεροβάμονες.  «Τι να σκεφτείς για την επόμενη σεζόν; Δεν υπάρχει επόμενη σεζόν, αν δεν τα καταφέρουμε φέτος. Όλοι θα κερδίσουμε από την άνοδο της ομάδας. Όμως δεν κοιτάω παρά μόνο το πως θα προετοιμάσω την ομάδα να είναι έτοιμη γι’ αυτά τα παιχνίδια. Ας ανέβει ο Ηρακλής και θα υπάρξει χρόνος για όλα τα υπόλοιπα», είπε και πρόσθεσε: «Πάντως όταν είσαι σε έναν σύλλογο όπως ο Ηρακλής με τέτοια ιστορία, δεν μπορείς να πανηγυρίσεις μία άνοδο στη Football League. Οι κατηγορίες αυτές είναι μικρές για τον σύλλογό μας».

 

Και ο Ηρακλής ανέβηκε αποχαιρετώντας «μια μικρή κατηγορία» για να περάσει σε μια κάπως ανώτερη φυσικά, αλλά και πάλι ελάχιστη για το μέγεθός του, αλλά είπαμε, «ανάγκα και οι θεοί πείθονται» πόσο μάλλον οι… Ημίθεοι. Ο προθάλαμος προς τη μεγάλη κατηγορία «πατήθηκε». Άλλη μια δοκιμασία περιμένει τον Ηρακλή. Πιθανότατα πιο δύσκολη και ψυχοφθόρα. Όμως όπως τα βουνά λένε πως είναι μαθημένα από τα χιόνια έτσι και ο Ημίθεος δεν νογάει από δυσκολίες. Θα το παλέψει ελπίζοντας πάντα σε χείρες βοηθείας από μελλούμενους και ονειροπόλους συντρόφους στην πορεία του. Όμως θα επαναλάβω. Η μέρα ξημέρωσε αλλά ώσπου να φέξει, όπως έγραψε κι ο εθνικός μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Οπότε σύντροφοι ανασκουμπωθείτε και… κουράγιο  

 

 

 

 

 

 

 

X