ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Βασιλειάδης: «VAR από την αρχή του Πρωταθλήματος»

Βασιλειάδης: «VAR από την αρχή του Πρωταθλήματος»

Αισιόδοξος ο υφυπουργός αθλητισμού για χρήση του VAR από την πρεμιέρα του νέου Πρωταθλήματος.

Την αισιοδοξία του για χρήση του VAR από το ξεκίνημα του νέου Πρωταθλήματος εξέφρασε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, ενώ, παράλληλα αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

 

Για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Αν οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου είναι σοβαροί και πέσουν με τα μούτρα για να διασφαλίσουν την ηρεμία και την αξιοπιστία, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Θα είναι ένα πρωτοποριακό πρωτάθλημα, που σκοπό θα έχει να γυρίσει σελίδα. Το όραμα και το στοίχημα που υπήρχε ήταν το restart. Στη Λίγκα έχουμε έναν εξαιρετικό πρόεδρο, τον κ. Λυσάνδρου. Το θέμα είναι να υπάρχει σοβαρότητα και οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων να το αφήσουν να εξελιχθεί. Βάσει αυτού δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά τουλάχιστον να γίνει μία προσπάθεια».


Για το αν οι ομάδες θα μπορούσαν να είναι ακόμα λιγότερες: «Βάσει της έκθεσης της Delloite το ιδεατό είναι οι 12 ομάδες. Θα δούμε πώς θα πάει η φετινή χρονιά. Σίγουρα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αρκεί οι ομάδες να το αφήσουν να εξελιχθούν ομαλά. Θα έχουμε και το VAR φέτος. Θα είναι ένα πρωτόγνωρο πρωτάθλημα και στα play-off και στα play-out, σε ένα νέο περιβάλλον. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα ισχυρό και ένα οικονομικό προϊόν. Εμείς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και με επενδύσεις, τώρα είναι το χέρι των ομάδων».

 

Για το VAR: «Αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο μέσα στο καλοκαίρι και δεν στραβώσει κάτι, αναμένεται να έχουμε από την αρχή του πρωταθλήματος το VAR. Από την εικόνα που έχω και μου μεταφέρουν, αν δεν στραβώσει κάτι, που έχει να κάνει με τις συνεργασίες με τις οπτικές ίνες, θεωρώ δεν θα έχουμε πρόβλημα».

 

Για τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων με την ΕΡΤ: «Υπάρχουν προσύμφωνα και διαδικασίες, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Δεν νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν αλλαγές, ανεξάρτητα αν θα αλλάξει ή όχι η κυβέρνηση, που για μένα δεν θα αλλάξει. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει αυτό το μεγάλο project, που στόχο έχει να αλλάξει σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν έπαιρνε ποτέ καμία πρωτοβουλία. Όλοι ξέραμε τα προβλήματα και τις λύσεις. Εμείς αγγίξαμε όλα τα προβλήματα, άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία, άλλοτε με μικρότερη, είναι θέμα προς συζήτηση. Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στα χάλια που ήταν, ο κύκλος των φορολογικών του εσόδων προς εμάς, είναι 60 εκατ. ευρώ τον μήνα. Μέσα ένα απαξιωμένο πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο εμπορικό προϊόν. Ας μην το τορπιλίζουμε, ας το βοηθήσουμε να εξελιχθεί, μην βάζουμε την πολιτική στη μέση και να ασχοληθούμε λίγο με την μπάλα».

 

Για την πιθανότητα να συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ και να πάει ο Παναθηναϊκός στη NOVA: «Προφανώς υπάρχουν αλλαγές στο πλαίσιο των εμπορικών συναλλαγών, αλλά σε αυτό δεν μπορώ να σας κάνω σοφότερους σε αυτό. Μιλάω με ειλικρίνεια».

 

Για την πολιτική που θέλει η ΝΔ στην ΕΡΤ: «Αν πολιτικά έρθει μια κυβέρνηση και πει ότι αδιαφορεί για τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, ειδικά το ποδόσφαιρο που δίνει την πρόσβαση σε όλο τον κόσμο ανά την επικράτεια, αλλά και τον κόσμο, δωρεάν, που είναι σημαντικό όπως φάνηκε από την εμπορική επιτυχία θα κριθεί η ίδια η κυβέρνηση. Αν στερείς από τον κόσμο την επαφή του με το ποδόσφαιρο, τότε ας το κάνεις και θα απολογηθείς για αυτό».  

X