ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Βάσει ποδοσφαιρικής λογικής, ψάχνουμε για το δεύτερο…

Βάσει ποδοσφαιρικής λογικής, ψάχνουμε για το δεύτερο…

Τα κλισέ είναι γνωστά. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πάντα η λογική ή δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Η Football League, είναι ένα πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες, στο οποίο μερικές φορές, ακόμη και μεγάλοι σύλλογοι ή σπουδαίοι παίκτες με εμπειρία Super League, την έχουν πατήσει. Σωστά πιθανώς είναι αυτά και όντως έχουν συμβεί στο παρελθόν. Αυτός ο Άρης όμως, σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, αυτού του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειλικρινά δε βλέπω τρόπο με τον οποίο δεν θα βγει κατηγορία και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία.

 

Εντάξει, σίγουρα για να το λένε όλοι όσοι την έχουν παίξει την κατηγορία ότι δεν είναι εύκολη και έχει ιδιαιτερότητες κάτι ξέρουν. Από την άλλη όμως, απ΄ όσα σκαμπάζει ένας κοινός νους από ποδόσφαιρο, αυτός ο Άρης, αυτών των μεταγραφών, πόσα στ΄ αλήθεια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει σε μία κούρσα αρκετών αγώνων. Διότι είναι και αυτό ένα θέμα. Δεν μιλάμε για ένα ή δύο ματς όπως συχνά συμβαίνει στο κύπελλο. Μιλάμε για πολλά παιχνίδια, τα μισά εκ των οποίων ο Άρης θα τα δώσει στο σπίτι του, που και καλό χλοοτάπητα για να παίξει ποδόσφαιρο έχει και τη δύναμη του κόσμου του θα έχει, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δικούς του παίκτες και για τους αντιπάλους.

 

Αναμφίβολα και κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να υποτιμηθεί, όμως στη φετινή Football League, δύο, άντε τρεις ομάδες, μπορούν να ισχυριστούν πως θα κοντράρουν τον Άρη σε τροχιά πρωταθλητισμού. Το ζητούμενο για τους «κίτρινους» λοιπόν, είναι να κερδίσουν μέσα – έξω σε πρώτη φάση όλους τους υπόλοιπους. Το πρόγραμμα όπως προέκυψε πριν από μερικές ημέρες, δίνει στον Άρη την ευκαιρία να τελειώνει εξαρχής την μπουγάδα. Να κάνει τέσσερις – πέντε νίκες στο ξεκίνημα, να ανοίξει τη διαφορά, να δείξει ότι είναι αφεντικό και να ψάχνουν άπαντες για το δεύτερο. Είναι και θέμα ψυχολογίας. Όχι για τον Άρη, αλλά για τους υπόλοιπους.

 

Και κάτι για τον Θόδωρο Καρυπίδη. Έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά. Είναι αντικείμενο προβληματισμού, ότι και στον Άρη και στην περσινή Βέροια, υπήρχαν καθυστερήσεις δύο και τριών μηνών στις πληρωμές; Είναι. Όπως όμως είναι και δεδομένο ότι τον Άρη «τρένο» τον έβγαλε από την Γ΄ εθνική. Επίσης, οι παίκτες που υπογράφουν στον Άρη, προφανώς και δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Προφανώς και του εξιτάρει το όνομα του συλλόγου, αλλά σαφώς έχουν κάνει και έρευνα αγοράς. Η ποδοσφαιρική πιάτσα άλλωστε είναι μικρή. Συνεπώς, για να το κάνουν, σημαίνει ότι κάτι παραπάνω απ΄ όλους τους… ξερόλες γνωρίζουν.

 

Η ουσία είναι ότι υπογράφουν. Η ουσία είναι ότι ο Άρης έχει πάρει παίκτες που άνετα θα στεκόταν ως ομάδα και στην Super League. Τα υπόλοιπα προς το παρόν είναι για να ΄χαμε, να λέγαμε. Ίσως είναι μία σεζόν ακόμη, που εκτός από το ηχηρό μήνυμα της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, ο κόσμος του Άρη, θα μπορεί να… διασκεδάσει με όσα θα βλέπει στο γήπεδο και τουλάχιστον να χαίρεται με την ανάπτυξη της ομάδας του. Είναι κι αυτό κάτι πολύ σημαντικό που αν το χάσεις, σίγουρα το εκτιμάς περισσότερο.

X