ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Ο Βαρούχας δικαιώνει τον ΠΑΟΚ για... δύο πέναλτι!

Ο Βαρούχας δικαιώνει τον ΠΑΟΚ για... δύο πέναλτι!

Το πέναλτι που σφυρίχθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ στο 85ο λεπτό του αγώνα στο Αγρίνιο προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων και διαμαρτυριών

Το πέναλτι που σφυρίχθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ στο 85ο λεπτό του αγώνα στο Αγρίνιο και κατέληξε στο γκολ της νίκης για τον Δικέφαλο επί του Παναιτωλικού προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων και διαμαρτυριών.

 

Από την πλευρά του ο Δικέφαλος διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που θεωρεί ότι δεν δόθηκε υπέρ του, στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης.

 

Θέλοντας να διαλευκάνει τις δυο αμφισβητούμενες φάσεις, το Sportdog.gr επικοινώνησε με τον γνωστό καθηγητή διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα, και ζήτησε την γνώμη του.

 

Ο κ. Βαρούχας ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι υπάρχει παράβαση σε αμφότερες τις φάσεις. Σύμφωνα με τον έμπειρο καθηγητή διαιτησίας, ορθώς καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 85’, ενώ ο διαιτητής Θάνος θα μπορούσε να έχει πράξει το ίδιο και στην φάση του 66’, όταν άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί!

 

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του:

 

«Είναι δυο πέναλτι… μισά, που γίνονται ένα. Στην πρώτη φάση (σ.σ χέρι Μιχάι στο 66’), το χέρι βρίσκεται οριακά μεταξύ φυσικής και αφύσικης θέσης. Είναι μια παράβαση που εάν είχε καταλογίσει  ο διαιτητής, κανείς δεν θα μπορούσε να του πει τίποτα».

 

«Στη δεύτερη φάση ο παίκτης του Παναιτωλικού (σ.σ Μιχάι) τραβάει αυτόν του ΠΑΟΚ (σ.σ Βαρέλα) ενώ η μπάλα βρίσκεται στον αέρα και στη συνέχεια τον αφήνει. Υπάρχει παράβαση, δεν έχει σημασία αν τον τραβάει λίγο ή πολύ».

 

 

πηγή: sportdog.gr

X