ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τροπολογία «ασπίδα» ως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης

Τροπολογία «ασπίδα» ως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης

Ευθύνες αρχικά στα φυσικά πρόσωπα «περνά» ο Βασιλειάδης

Ετοιμάζονταν από καιρό, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται πλέον να «περάσει». Η διάταξη στον αθλητικό νόμο αναφορικά με τα χρέη των Π.Α.Ε. δεν αφορά μόνο τον Ηρακλή, αλλά είναι (όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις) ο πρώτος στον οποίο θα έχει εφαρμογή.

 

Πρόκειται για μια κίνηση «ασπίδα» κατά των επιθετικών απαιτήσεων των πιστωτών από τη σημερινή διοίκηση (που δε δημιούργησε το χρέος), μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της παλιάς Π.Α.Ε., την απόδοση ευθυνών στα φυσικά πρόσωπα. Αν δεν έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής αυτά τότε η νέα Π.Α.Ε. θα μπει στη διαδικασία διευθέτηση της οφειλής.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τοποθέτησή του στην Ε.Ρ.Α. Σπορ τόνισε μεταξύ άλλων για την τροπολογία που πρόκειται να περάσει την ερχόμενη εβδομάδα: «Ο Ηρακλής ήρθε να πληρώσει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσε η Ε.Ε.Α., αφού άφησε ανθρώπους που δεν μπορούσαν και δεν είχαν την δυνατότητα να ασχοληθούν με τον Ηρακλή.

 

Στον νέο νόμο υπάρχουν διατάξεις για ομάδες που έχουν προβλήματα σαν τον Ηρακλη. Τα χρέη δεν παραγράφονται άλλα δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίζουν οι νέες διοικήσεις τα χρέη. Η ομάδα είναι μια ανώνυμη εταιρία και μια ανώνυμη εταιρία έχει συνέχεια. Θέλουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο να βάλουμε όρους και κανόνες που θα λειτουργήσουν.

 

Χωράει μια τροπολογία για τον Ηρακλή, ώστε να μην ζημιώνεται το κράτος, οι ιδιώτες και η Π.Α.Ε.. Θα μπορεί να πληρώνει το 50% των οφειλών σε παίκτες και προπονητές, το 50% για οφειλές προς το δημόσιο . Προς ιδιώτες θα «παγώσουν» μέχρι να γίνει η εκκαθάριση και να αποδοθούν ευθύνες σε φυσικά πρόσωπα. Αν και τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής, τότε πρέπει να μπει η νέα Π.Α.Ε. σε διαδικασία διευθέτησης οφειλής».

 

X