ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Οι τρεις «πονοκέφαλοι» στον Απόλλωνα ενόψει της συνέχειας

Οι τρεις «πονοκέφαλοι» στον Απόλλωνα ενόψει της συνέχειας

Η φυσική κατάσταση, το γηπεδικό και ρόστερ είναι τα τρία βασικά θέματα για την ομάδα του Απόλλων Πόντου

Χαμόγελα προκάλεσε στον Απόλλωνα η νίκη στο Παγκρήτιο επί του Ηροδότου, δεν έκρυψε βέβαια και τα όποια προβλήματα.

 

Ναι μεν ο Απόλλων έδειξε ότι με τις μόλις 17 μέρες προετοιμασίας του μπορεί να βγάλει ποιότητα και να πάρει και τα αποτελέσματα, παρ’ όλα αυτά  υπάρχουν και «πονοκέφαλοι» που απασχολούν και ζητήματα τα οποία θα πρέπει να λυθούν, ώστε στην εκκίνηση του Πρωταθλήματος οι «κοκκινόμαυροι» να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

 

Το ένα είναι αγωνιστικό και έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Φάνηκε κυρίως από το 60’ και μετά η κόπωση στα πόδια των ποδοσφαιριστών κι αυτό είναι απολύτως λογικό, με δεδομένο το καθυστερημένο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Είναι κάτι που θεωρείται πως θα διορθωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσω των προπονήσεων και ειδικά από τη στιγμή που το Πρωτάθλημα θα αργήσει να ξεκινήσει (θετική εξέλιξη για τον Απόλλωνα).

 

Ο δεύτερος «πονοκέφαλος» έχει να κάνει με το γηπεδικό. Η κατάσταση του χορτοτάπητα δεν είναι καλή, αλλά ο Απόλλων συνεχίζει τις προπονήσεις εκεί, ενώ ο Κώστας Αδάμ, ο υπεύθυνος δηλαδή για τις εργασίες, περιμένει ώστε να αρχίσει τη σπορά, τονίζοντας ότι σε διάστημα 25 ημερών θα τις ολοκληρώσει. Η λύση πρέπει να βρεθεί άμεσα, ώστε οι «ροσονέρι» να προπονούνται αλλού και ο αγωνιστικός χώρος να αλλάξει εικόνα. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα κάποιος από τους πρώτους αγώνες Πρωταθλήματος να δοθεί σε άλλο γήπεδο.

 

Προβληματίζει και κάτι άλλο, όμως, τους φίλους του Απόλλωνα Πόντου κι αυτό έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς ή τις τιμωρίες. Οι παίκτες στο ρόστερ τη δεδομένη στιγμή είναι 17 (σ.σ. με την προοπτική της πρόσθεσης του Ολαϊτάν), αλλά για τα επόμενα δύο παιχνίδια δεν παίζει ο Καλογέρης, για το επόμενο δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Καλαϊτζίδης, λόγω της κόκκινης κάρτας, ενώ τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για 15 περίπου μέρες ο Σουντουρά. Είναι επομένως σημαντικό ζήτημα και άπαντες περιμένουν να λυθεί τον Ιανουάριο, με τις απαραίτητες προσθήκες.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (29/9)

X