ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τριετία γεμάτη αντιθέσεις

Τριετία γεμάτη αντιθέσεις

Ο Μάνος Χατζάκης αρθρογραφεί και σχολιάζει την τριετή παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη στον Αρη

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου από τη μέρα που ο Ερασιτέχνης, υπό τη διοίκηση του Τάσου Οικονόμου, ανέθεσε «την εφορία του τμήματος στον Θόδωρο Καρυπίδη και τους συνεργάτες του», αποσύροντας την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Νίκου Αρβανιτίδη, ο οποίος είχε επικρατήσει στη γενική συνέλευση, που διεξήχθη δύο βραδιές πριν.

 

Ωρες που σήμαναν την έναρξη του άνευ προηγουμένου κοντράστ τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Πρώτα, καταγράφηκε ο μεταγραφικός  βομβαρδισμός με παίκτες επιπέδου και εμβέλειας, οι οποίοι έρχονταν στον Αρη της Γ’ εθνικής, για να ακολουθήσει η εύκολη άνοδος μέσω των δύσβατων αγωνιστικών χώρων της ερασιτεχνικής κατηγορίας.

 

Εν συνεχεία, ακολούθησε το χαστούκι που έφερε η αποτυχία της διαδοχικής ανόδου από τη Football League, παρά το γεγονός της δημιουργίας ακριβού ρόστερ. Το καλοκαίρι του 2017, οι άνθρωποι του Αρη και –κυρίως – ο Θόδωρος Καρυπίδης έμαθαν τα… κατατόπια της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, προσέλαβαν τον «ειδικό», που δεν ήταν άλλος από τον Παύλο Μυροφορίδη και τα υπόλοιπα πήραν τον δρόμο τους, έστω και με (απροσδόκητη) καθυστέρηση ενός χρόνου.

 

Και φθάνουμε στο σήμερα, όπου το παρελθόν μοιάζει τόσο μακρινό, χωρίς όμως να είναι. Ο Καρυπίδης πραγματοποίησε εντυπωσιακές κινήσεις εκτοξεύοντας το μπάτζετ, προχώρησε σε λίφτινγκ του προπονητικού κέντρου και του γηπέδου, θέλοντας η ομάδα του να έχει το κατάλληλο background, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στη Super League.

 

Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί μέσω της αγωνιστικής εικόνας, αλλά και της γενικότερης ατμόσφαιρας που πλανάται πάνω από το «Κλ. Βικελίδης» μοιάζει ικανό να σβήσει την τριετία που προηγήθηκε. Ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η διδακτική εμπειρία σε κάθε μονάδα του συλλόγου οφείλει να παραμείνει χαραγμένη, γιατί οι αρειανοί έχουν φτιαχτεί –καλώς ή κακώς – για τα δύσκολα. Πλέον, όμως, η αντίθεση λειτουργεί υπέρ τους και έχει θετική επίδραση.

 

X