ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Στα συλλαλητήρια εκφράζεται το πληγωμένο πατριωτικό αίσθημα»

«Στα συλλαλητήρια εκφράζεται το πληγωμένο πατριωτικό αίσθημα»

Δείτε τι είπε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων μέσα από συνέντευξη του στο Metropolis 95.5

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

 

Όλα όσα είπε για το καυτό εθνικό θέμα για την ονομασία των Σκοπίων και η αναφορά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον Μαρινάκη και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Άλέξη Τσίπρα. 

 

Μετάξυ άλλων είπε:

 

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη και για το κλίμα που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα για το θέμα της Μακεδονίας: «Ο στόχος τους είναι να διχάζουν τον λαό. Δεν το κατάφεραν σε πιο δύσκολες εποχές, δεν θα το κάνουν ούτε σήμερα. Υποκρισία και φαρισαϊσμός αυτών που... Βούλγαρους μας ανέβαζαν και Βούλγαρους μας κατέβαζαν».

 

Συνέχισε λέγοντας: «Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ άλλα και άλλες ομάδες της Μακεδονίας δεν τρώνε κουτοχορτό, μπορούν να αντιληφθούν πώς από... Βούλγαροι γίναμε Μακεδόνες, για τον κύριο Μαρινάκη και για άλλους από την Αθήνα που ξαφνικά μας αγάπησαν. Το πληγωμένο πατριωτικό αίσθημα εκφράζεται στα συλλαλητήρια. Είμαι γεννημένος οχτώ χιλιόμετρα μακριά από το παλάτι του Μέγα Αλέξανδρου στην Πέλλα, νιώθω την ίδια πίεση στην ψυχή μου».

 

Για σκέψεις περί δημοψηφίσματος: «Αυτές οι αντιδράσεις του κόσμου σιγά σιγά εξασθενούν. Ακόμα και λίγοι να είναι αυτοί που εκφράζουν αγνό πατριωτικό αίσθημα και δεν παίζουν πολιτικά παιχνίδια. Δεν είδα παλαιότερα οι Μακεδόνες βουλευτές να διαφωνούν με την σύνθετη ονομασία, ούτε με την κυβέρνηση του Καραμανλή. Θέλουν να ρίξουν τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο στόχος τους».

 

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη: 

 

X