ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τριάντα πέντε χρόνια Παιδικά Πρωταθλήματα στην ΕΠΣ Μακεδονίας

Τριάντα πέντε χρόνια Παιδικά Πρωταθλήματα στην ΕΠΣ Μακεδονίας

Μια σημαντική επέτειος είναι η αυριανή, καθώς συμπληρώνονται 35 χρόνια από την τελετή έναρξης της πρώτης διοργάνωσης των παιδικών Πρωταθλημάτων

Συμπληρώνονται αύριο 35 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση των παιδικών Πρωταθλημάτων.

 

Η τελετή έναρξης είχε γίνει στις 9 Φεβρουαρίου του 1985 στο Καυτανζόγλειο και την παρέλαση άνοιξε τότε η ομάδα της Θεσσαλονίκης και την έκλεισε η ακαδημία του Ηρακλή.

 

Ο μικρός Αναστασιάδης του Ιάσονα Αυγής ανέγνωσε τον όρκο του αθλητή και αμέσως μετά ένας συναθλητής του, ο Σκαρλάτος του ΑΟ Καλλιθέας επιδοκίμασε την προσπάθεια της ΕΠΣΜ.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Γιώργος Λυσαρίδης, ενώ στο τέλος έγινε αγώνας επίδειξης μεταξύ των σωματείων Ιάσονα Αυγής και Μακεδονικού Ασκού.

 

Ο Γιώργος Λυσαρίδης για την πρώτη διοργάνωση των παιδικών είχε δηλώσει: «Εμείς αναλάβαμε σαν διοίκηση τον Ιούλιο το 1984 και υπήρχε στο όραμα μας και στη φιλοσοφία μας να ξεκινήσουμε τον θεσμό των παιδικών Πρωταθλημάτων. Η τελετή έναρξης έγινε στις 9 Φεβρουαρίου του 1985 και μάλιστα πέντε μέρες πριν είχε χιόνια, με τη συμμετοχή 81 ομάδων.

 

Οι 81 ομάδες με τους συνοδούς, προπονητές και γονείς συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και με πεζοπορία από την οδό Αγίου Δημητρίου κατευθυνθήκαμε προς το Καυτανζόγλειο.

 

 Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που βλέπω αυτό που εμπνευστήκαμε κάποιοι, πόσο γιγαντώθηκε και τι καρπούς έχει φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα παιδιά που ήταν τότε δέκα, έντεκα, δώδεκα ετών, στελέχωσαν μεγάλες ομάδες και έφτασαν μέχρι τις εθνικές ομάδες».

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X