ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τους περιμένει καλύτερους

Τους περιμένει καλύτερους

Το διάστημα της διακοπής επιχειρήθηκε ένα γενικό restart, με πρωτοβουλίες που πήρε ο Άγγελος Χαριστέας

Σε mood Πρωταθλήματος μπήκαν, μετά το διήμερο ρεπό, οι κιτρινόμαυροι. Η αναζήτηση προπονητή και δη το αποτέλεσμα των επαφών του Χαριστέα στη Μαδρίτη, παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ωστόσο για την ποδοσφαιρική ομάδα υπάρχει μπροστά ένα απαιτητικό 90άλεπτο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

 

Στον Αρη αντιμετωπίζουν αυτό το παιχνίδι ως τη μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να πετύχουν μια σημαντική νίκη που θα τους προσφέρει τη δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα.

 

Το διάστημα της διακοπής επιχειρήθηκε ένα γενικό restart, με πρωτοβουλίες που πήρε ο Χαριστέας και ταυτόχρονα με κάποιες συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των παικτών στα αποδυτήρια.

 

Το κλίμα γενικώς έχει αλλάξει και υπάρχει αισιοδοξία ότι με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος, και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα δύσκολο σετ αγώνων, ο Αρης θα πετύχει την επανεκκίνηση.

 

Για να συμβεί βέβαια αυτό θα χρειαστεί βελτίωση ομαδικό επίπεδο. Και ατομικά όμως είναι δεδομένο ότι ποδοσφαιριστές που έχουν χαρακτηριστεί “κομβικοί” στο φετινό ρόστερ, μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Και δεν είναι λίγοι. Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά. Οι Ματίγια, Σούντγκρεν και Ιντέγε αν μη τι άλλο μέχρι τώρα δεν απέδωσαν βάσει των προσδοκιών. Ο Ισπανός κεντρικός μέσος παραμένει μακριά από τον καλό του εαυτό, με αποκορύφωμα την κάκιστη εικόνα του στην ήττα από το Βόλο.

 

Η προσφορά του είναι μικρή σε σχέση με τις ικανότητες του και τα όσα έχει δείξει οτι μπορεί να προσφέρει, αμυντικά και (κυρίως) επιθετικά. Ο Σουηδός μπακ επίσης. Πέρα από κάποιες εκλάμψεις στο κομμάτι της προώθησης του παιχνιδιού από την πλευρά του, αμυντικά έχει ελάχιστη προσφορά κι αυτό μέχρι τώρα προβληματίζει τους κιτρινόμαυρους.

 

Ο Ιντέγε αποτελεί για τον Αρη ένα μεγάλο κεφάλαιο. Με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος ξεκινούν και τα “δύσκολα” (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), οπότε είναι επόμενο οι κιτρινόμαυροι να ποντάρουν πολλά στην ετοιμότητα του Νιγηριανού και να περιμένουν να συνδυάσει (επιτέλους) η αγωνιστικότητα και η μεγάλη συμβολή που έχει στο παιχνίδι της ομάδας με γκολ.

 

Ερωτηματικό επίσης παραμένει η αγωνιστική άνοδος και των Τόνσο, Λάρσον. Ο Αργεντινός ακόμη δεν έχει μπει στο… κλίμα της ομάδας, με αποτέλεσμα σε όσα ματς χρησιμοποιήθηκε να μην προσέφερε βοήθειες.

 

Ο Σουηδός από την άλλη έχει χάσει πολύ από την περσινή ενέργεια την οποία έβγαζε στο γήπεδο. Του λείπει η έκρηξη, η διεισδυτικότητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία συμμετείχε στο παιχνίδι της ομάδας.

 

Το θετικό για τον Τόλη Τερζή πάντως είναι ότι έχει ετοιμοπόλεμες επιλογές για όλες τις θέσεις, με τους Γκάμα, Μαντσίνι και Μπα να έχουν αποκτήσει αγωνιστική ρυθμό, τους Βέλεθ και Μπάσα να υπολογίζονται πλέον κανονικά, οπότε σε κάθε περίπτωση τού δίνεται για παρεμβάσεις.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X