ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τους κέρδισε 100% ο Φερέιρα

Τους κέρδισε 100% ο Φερέιρα

Οι παίκτες αναγνωρίζουν τον παρεμβατικό ρόλο του Φερέιρα και το δείχνουν στην πράξη

 

 

Δύο ημέρες πριν από το ταξίδι των μελών της αποστολής του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, έγινε η αιφνιδιαστική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την αποχώρηση του Λουτσέσκου και την πρόσληψη του Αμπέλ Φερέιρα.

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έπρεπε να μπει απευθείας στα “βαθιά”, να κερδίσει τους παίκτες με την συμπεριφορά του και την αντικειμενική αξιολόγησή τους, να τους πείσει πως θα δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους για να εισπράξει η ομάδα τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η προσπάθεια έγινε, στο πρώτο στάδιο είχαμε την αξιολόγηση του ρόστερ, στο δεύτερο με τις προσθήκες και άλλων παικτών, ξεκαθάρισε ο Πορτογάλος τα θέλω του και τα μετέδωσε στους παίκτες.

 

Το έργο του Φερέιρα, μόνο εύκολο δεν ήταν. Παρόλα αυτά, κατάφερε μέσα σε ενάμιση μήνα, να δείξει τις προθέσεις του, να μεταφέρει την φιλοσοφία του, να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, κάτι το οποίο μπόρεσαν να αφομοιώσουν οι παίκτες, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο, την εικόνα που έδειξε στα δύο παιχνίδια με τον Αγιαξ. Σε αυτά, ο Δικέφαλος άγγιξε το θαύμα, του στέρησε όμως την δυνατότητα της πρόκρισης ο Αγγλος διαιτητής που όρισε η UEFA.

 

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Για να δώσουμε προέκταση με το ρεπορτάζ που παραθέτουμε σήμερα. Οι παίκτες, που είναι οι εκφραστές της προσπάθειας που γίνεται, έχουν μόνο θετικά λόγια να πουν, μέχρι αυτή την στιγμή, για το έργο του Πορτογάλου τεχνικού και των συνεργατών του. Τους έχει κερδίσει 100% ο Φερέιρα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις εμφανίσεις σε υψηλό επίπεδο, για να διεκδικήσουν και να προκριθούν στους ομίλους του Europa League, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας και στη συνέχεια να κάνουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα.

 

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ο ΠΑΟΚ θέλει και πάλι το νταμπλ, αυτό θα διεκδικήσει, ενώ στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό να κάνει μία καλύτερη πορεία, συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τα μηνύματα που έρχονται από τους παίκτες, δεν αφορούν μόνο αυτούς που ήδη έχουν κερδίσει φανέλα βασικού, στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια. Και οι υπόλοιποι που περιμένουν και διεκδικούν, γνωρίζουν πως δεν θα αδικηθούν από τον Φερέιρα.


Ολη αυτή η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια, βοηθά τον ΠΑΟΚ να λειτουργεί σαν οικογένεια, κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά. Απαντες γνωρίζουν πως οι υποχρεώσεις είναι πολλές, κατά συνέπεια πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Αυτό είναι ένα ακόμη κέρδος, που έχει καταφέρει να περάσει ο Φερέιρα στην ομάδα. Διατηρεί τους παίκτες του σε εγρήγορση και περιμένει από αυτούς να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (19/8)

 

X