ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Μουντιάλ»... αποκλεισμένων σκέφτονται στις Η.Π.Α

«Μουντιάλ»... αποκλεισμένων σκέφτονται στις Η.Π.Α

Στις Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να διοργανώσουν ένα τουρνουά με τις ομάδες που αποκλείστηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Σκέψεις διοργάνωσης ενός άτυπου «Μουντιάλ» με τις ομάδες που αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας, υπάρχουν στις ΗΠΑ.

 

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δημοσιογράφος της «USA Today», Τζόσεφ Άντριου, που υποστηρίζει ότι η αμερικανική ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη ιδέα. Την τηλεοπτική της κάλυψη θα αναλάβει το δίκτυο Fox.

 

Αλλωστε και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από το 1986 και το μεγάλο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο σκέφτεταινα κάνει μερική απόσβεση των 200 εκατομμυρίων δολαρίων που πλήρωσε για τα δικαιώματα των αγώνων της τελικής φάσης του Μουντιάλ.

 

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η παρουσία ομάδων όπως η Ιταλία, η Χιλή, η Γκάνα, η Ουαλία, η Τσεχία και φυσικά οι ΗΠΑ θα στέψουν από επιτυχία το εν λόγω εγχείρημα.

 

Απώτερος σκοπός των Αμερικανών εκτιμάται πως είναι ότι θέλουν να κάνουν μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του Μουντιάλ του 2026 που επιθυμούν να συνδιοργανώσουν μαζί με Καναδά και Μεξικό, έχοντας ήδη υποβάλλει κοινή υποψηφιότητα.  

X