ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τουρλουμπούκι το έκανε ο Αγγελος, αλλά πού να τη βρει την ποιότητα;

Τουρλουμπούκι το έκανε ο Αγγελος, αλλά πού να τη βρει την ποιότητα;

Ο Στέλιος Γρηγοριάδης αρθρογραφεί για την κριτική στον Αναστασιάδη αλλά και την ποιότητα των παικτών της Εθνικής Ελλάδας

Eίναι πολύ εύκολο να κάνουμε κριτική στον Αγγελο Αναστασιάδη για τα ακατανόητα, είναι η αλήθεια, πειράματά του στον αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ιταλία, αλλά πριν ασχοληθούμε με τις επιλογές του προπονητή πρέπει πρώτα να ασχοληθούμε με τους παίκτες μας. Για την ακρίβεια, με το… τι είδους παίκτες διαθέτουμε.

 

Η ιταλική ομάδα, στο κέντρο και στην επίθεση είναι γεμάτη με παίκτες ταχείς, εύστροφους και δεξιοτέχνες. Διαθέτει την ποιότητα που έχουν όλες οι μεγάλες Εθνικές ομάδες. Εμείς τι έχουμε; Παίκτες αργόστροφους, δυσκίνητους, άτεχνους. Είμαστε το ακριβώς αντίθετο από την Ιταλία. Ε, λοιπόν, μάγος να είναι ο προπονητής, οι αργόστροφοι, οι δυσκίνητοι και οι άτεχνοι είναι αδύνατο να αντισταθούν στους εύστροφους, τους ταχείς και τους δεξιοτέχνες.

 

Εβαλε, λένε, ο Αγγελος απέναντι στους ταχείς Ιταλούς Βεράτι, Μπαρέλα και Ζορζίνιο, τους αργούς Σιόβα, Κουρμπέλη και Σάμαρη στα χαφ. Δίκιο έχουν. Λένε, επίσης, ότι χαράμισε τον Φορτούνη σε ρόλο φορ και έπαιξε σε όλο το ματς χωρίς καθαρόαιμο φορ. Δίκιο έχουν.

 

Δεν λένε, όμως, ποιοι είναι πιο ταχείς και πιο δεξιοτέχνες από αυτούς που έπαιξαν. Δεν λένε αν θα έφτανε ποτέ η μπάλα στον φορ αν παίζαμε με φορ. Δεν λένε, με λίγα λόγια, αν ο Αγγελος χρησιμοποίησε παίκτες της πλάκας ενώ είχε στη διάθεσή του παικταράδες, τους οποίους κακώς αγνόησε.

 

Ας μη κρυβόμαστε. Οι Ελληνες παίκτες, όλοι οι Ελληνες παίκτες, της πλάκας είναι σε σύγκριση με τους Ιταλούς. Μόνο με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και με τους τερματοφύλακές μας, αλλά να που στο ματς με την Ιταλία και ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος είχαν το μαύρο τους το χάλι. Προφανώς, δεν φταίει ο Αγγελος γι’ αυτό.

 

Η Εθνική μας ομάδα δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο απέναντι σε πιο ποιοτικό αντίπαλο. Με την Ιταλία δεν μπορούσαμε ούτε μπάλα να κρατήσουμε, ούτε δυο-τρεις πάσες της προκοπής να αλλάξουμε, ούτε ευκαιρία να δημιουργήσουμε. Ενα μακρινό σουτ του Φορτούνη που απέκρουσε ο Ιταλός γκολκίπερ ήταν ό,τι έχουμε να θυμόμαστε από ελληνικής πλευράς και δεν νομίζω αυτό να άλλαζε αν ο Αγγελος έπαιζε με πιο ορθόδοξο σχήμα και με κλασικό φορ.

 

Δεν δικαιολογώ απόλυτα τον κόουτς. Την ομάδα την έκανε τουρλουμπούκι και δεν ήταν η πρώτη φορά. Μήπως όμως είναι σε απόγνωση και ψάχνει να βρει ποια είναι η σωστή “χημεία”, από τη στιγμή που οι 9 στους 10 παίκτες μας μοιάζουν με… ξυλοκόπους απέναντι σε αληθινά σπουδαίους αντιπάλους; Οσοι βολεύονται με το να κατηγορούν (και να ειρωνεύονται) μόνο τον Αγγελο, ας απαντήσουν στο ερώτημα αν υπάρχουν Ελληνες παίκτες που έχουν το ανάστημα να αντιμετωπίσουν παίκτες όπως ο Βεράτι ή ο Ινσίνιε. Κι αν υπάρχουν πολλοί Ελληνες παίκτες στα πόδια των οποίων η μπάλα δεν μοιάζει να είναι τετράγωνη...

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (10/6)

X