ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Τοπαλίδης: Εκείνη η ομάδα ήταν μακράν καλύτερη από τη σημερινή

Τοπαλίδης: Εκείνη η ομάδα ήταν μακράν καλύτερη από τη σημερινή

Τις δικές του θέσεις για την Εθνική ομάδα του τότε και του σήμερα έθεσε ο κ. Τοπαλίδης ...

O Γιάννης Τοπαλίδης, ο πρώην βοηθός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, που με βασικό προπονητή τον Ότο Ρεχάγκελ το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, μίλησε στο Ράδιο Μετρόπολις.

 

 

Αρχικά δήλωσε:

«Δεν ξεχνιέται εύκολα, ήταν κάτι άπιαστο – ασύλληπτο που προφανώς δεν το περίμενε κανείς. Για εμένα, τον Ρεχάγκελ και όλα τα παιδιά είναι κάτι σαν δεύτερα γενέθλια.»

 

 

Για το αν βοήθησε το ποδόσφαιρο μας :

«Έπεσε η ποιότητα του ποδοσφαίρου δυστυχώς στην Εθνική ομάδα.  Δεν έχει αλλάξει κάτι μετά από δεκατέσσερα χρόνια, δεν βλέπω κάποια βελτίωση. Η ομάδα του τότε είχε μία σταθερότητα. Θεωρώ ότι είχαμε καλή φουρνιά τότε, πραγματικά, ίσως πρώτη φορά το λέω αλλά πιστεύαμε όντως ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό.. σίγουρα όμως όχι την κούπα! Δεν μ’ αρέσει που το λέω αλλά υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ σήμερα και τότε.»

 

 

Για το αν έγινε καλύτερη η εκπαίδευση τώρα:

«Εκπαιδεύονται καλύτερα τώρα, με ποιο σύγχρονα μηχανήματα και τρόπους εκπαίδευσης. Αλλά πιστέψτε με, το άλφα και το ωμέγα είναι το ταλέντο, αυτό είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Η ποιότητα των παικτών εκείνων ήταν τεράστια, θυμάμαι τους παίκτες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού που αντιμετώπιζαν Άρσεναλ, Ρεάλ, Γιουβέντους και ανταποκρίνονταν περίφημα. Συζητούσαμε πριν το Euro με τον Ρεχάγκελ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρουμε όσο περισσότερους παίκτες από τις πιο πάνω ομάδες που πήγαιναν μακριά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.»

 

 

Για το αν έχει γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα μας τα τελευταία χρόνια:

«Το πρωτάθλημα μας δεν είναι καλό , δεν έχει γίνει ούτε και μισό βήμα μπροστά και με λυπεί που το λέω. Σε αυτό σημαντικός παράγοντας είναι η κάθοδος πολλών μέτριων ξένων και η απουσία νέων δικών μας παιδιών. Δεν είμαι ρατσιστής εννοείται. Απλά πολλοί μέτριοι ξένοι παίρνουν την θέση από Έλληνες. Τότε για όσους θυμούνται είχαμε και καλούς ξένους αλλά και Έλληνες!»

  

 

 

 

X