ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το στρατόπεδο των διαιτητών

Το στρατόπεδο των διαιτητών

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για την «κατάντια» του ελληνικού πρωταθλήματος, τις εκλογές της ΕΠΟ και τους διαιτητές που απλά περιμένουν

Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από την Κολομβία! Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχει όλα. Ναρκωτικά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πληρωμένα συμβόλαια, απειλές, εκβιασμούς, τρομοκρατικές επιθέσεις, εμπρησμούς, τον μισό ποινικό κώδικα και βάλε.

 

Οι αποκαλύψεις προκαλούν ανατριχίλα και προστίθενται στην εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά γήπεδα. Μια ματιά στις εξέδρες του αθηναϊκού ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ προσφέρει την ακλόνητη απόδειξη. Πνέουμε τα λοίσθια. Σε όλα τα επίπεδα.

 

Κάποιοι επιμένουν να ρωτάνε. Έχει βελτιωθεί η διαιτησία; Σφυρίζουν καλύτερα οι διαιτητές και δεν φωνάζουν οι ομάδες; Μια εύκολη απάντηση προσφέρει η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει, ο τίτλος έχει κριθεί πρόωρα, άρα μάχη δεν υπάρχει, με συνέπεια το ενδιαφέρον για την διαιτησία να έχει ατονήσει. Αν ο Ολυμπιακός είχε αντιπάλους στο κυνήγι της πρώτης θέσης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

 

Από την άλλη Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έχουν ακόμα μπει αγωνιστικά στην αντιπαράθεση για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Το γεγονός μαζί με την αποδεδειγμένη σύμπλευση σε θέματα επιλογής προσώπων και τακτικής τους κρατάει μακριά από προσωπικές κόντρες, για ένα ανάποδο σφύριγμα. Μέχρι νεωτέρας βέβαια γιατί εδώ πρόκειται για συμφωνία των τριών και όχι συμμαχία. Και οι συμφωνίες γίνονται για να παραβιάζονται….

 

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ, όποτε και όταν γίνουν. Ακόμα και των διαιτητών. Αυτή είναι άλλη μια εξήγηση. Οι διαιτητές που ψάχνουν ποιο είναι το επόμενο… χέρι που θα φιλήσουν περιμένουν τον νέο ισχυρό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα είναι ο Ολυμπιακός; Θα είναι η συμφωνία- συμμαχία των τριών; Η στάση τους λειτουργεί και σαν exit poll των εκλογών που έρχονται. Φαίνεται να προεξοφλούν αλλαγή σελίδας… Γι΄ αυτό προσπαθούν να φυλούν τα νώτα τους. Χωρίς να πιέζονται βέβαια. Γιατί αν το πρωτάθλημα έκαιγε και η μάχη για την κορυφή έβγαζε φωτιές ίσως αναγκαζόταν εκ των πραγμάτων να διαλέξουν στρατόπεδο. Σήμερα απλά περιμένουν… 

X