ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το στοίχημα της επιστροφής σε όλα τα επίπεδα

Το στοίχημα της επιστροφής σε όλα τα επίπεδα

Ο Κώστας Γιαλαμάς σχολιάζει πως ο Αρης θα πρέπει να προσαρμοστεί στην «καθημερινότητα» της Super League, μετά από την τετραετή απουσία του

Το «δύο στα δύο» στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος μετά από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας στις χαμηλότερες κατηγορίες προσέφερε στην οικογένεια του Αρη τη σπίθα που χρειαζόταν ώστε να ανάψει η μεγάλη... φωτιά της «επιστροφής» σε όλα τα επίπεδα. Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι... Είναι ακόμη νωρίς, ωστόσο ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα πρώτα δείγματα γραφής του δημιουργήματος του Πάκο Ερέρα, που είναι ομολογουμένως ενθαρρυντικά.

 

Αγωνιστικά, ο Αρης κερδίζει τις εντυπώσεις και φροντίζει να ζεστάνει τον κόσμο του που ανταποκρίνεται με χαρά στο κάλεσμα των ποδοσφαιριστών και της διοίκησης, γιατί βλέπει κάτι καλό να δημιουργείται. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση υψηλών στόχων και την αγωνιστική επιστροφή, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να κερδίσουν και μια σειρά από άλλα στοιχήματα.

 

Βασικότερο όλων δεν είναι άλλο από την επιστροφή σε όλα τα επίπεδα. Οσο κι αν θέλει να το υποτιμήσει κανείς, η απουσία τεσσάρων χρόνων από το υψηλότερο εν Ελλάδι επίπεδο έκανε ανυπολόγιστο κακό στον Αρη. Για οικονομικούς (και όχι μόνο) λόγους, στα τέσσερα χρόνια απουσίας, άπαντες επικεντρώθηκαν στον τρόπο που θα επιτευχθούν οι άνοδοι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές παραλείψεις.

 

Παραδείγματα; Η εκκωφαντική απουσία του Αρη από τον «πυρήνα» και τις εκδηλώσεις της πόλης, από τα social media και η πρωτοφανής εγκατάλειψη του «Κλεάνθης Βικελίδης» και των προπονητικών χώρων. Με αφορμή λοιπόν τη χθεσινή είδηση της πρόβλεψης για την παρουσία  του Αρη στην 83 Διεθνή Εκθεση, δε μπορεί παρά να σταθεί κανείς στα σημαντικά βήματα προόδου που γίνονται προς αυτές τις κατευθύνσεις.

 

Οι «κιτρινόμαυροι» δυνάμωσαν διαδικτυακά, επενδύοντας χρήματα και χρόνο σε αυτό το κομμάτι, ενώ οι βελτιωτικές εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ώστε η εικόνα των γηπεδικών χώρων ν’ αρχίσει να παραπέμπει σε ομάδα της δυναμικής και του επιπέδου του Αρη. Ταυτόχρονα λοιπόν με την ενίσχυση της ομάδας από μεταγραφικής άποψης, η διοίκηση μοιάζει να έχει βάλει πλώρη για την αποκατάσταση και τη διόρθωση σημαντικών παραλείψεων αποδεικνύοντας ότι μαθαίνει από τα λάθη της. Κι αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο κέρδος από μια (ομολογουμένως) μαύρη τετραετία...

X