ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το «σταυροδρόμι» της Βούδας και της Πέστης…

Το «σταυροδρόμι» της Βούδας και της Πέστης…

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για την κρισιμότητα του αποψινού αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βίντι στη «Groupama Arena»

Εκεί στις όχθες του Δούναβη – την ορεινή Βούδα και την πεδινή Πέστη  οι οποίες μαζί του συνιστούν την γοητευτική και μαρτυρική Βουδαπέστη – ο ΠΑΟΚ συναντά απόψε το σταυροδρόμι του. Με νίκη κόντρα στη Βίντι ο «δικέφαλος» ανοίγει τα φτερά του. Κι απογειώνεται για τον αεροδιάδρομο της πρόκρισης. Με ισοπαλία; Μπλέκει. Παίρνει χαρτί και μολύβι για την πρόκριση. Με ήττα; Αποχαιρετά τα όπλα… Στο Γιουρόπα Λιγκ. Τόσο απλά!

 

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ με την αβάσταχτη ελαφρότητα του στον αγώνα της Τούμπας (η αιτία για το 0-2) υποβάλλεται στο μαρτύριο του λαγού, κατά τον μύθο του Αισώπου. Υποτίμησε τη χελώνα (ο παραλληλισμός μόνον και μόνον για την… οικονομία της συζήτησης) κι έφαγε την σκόνη της. Στου δρόμου τα μισά έμεινε πολύ, πάρα πολύ πίσω. Τώρα; Τρέχει, για να προλάβει. Βάζει τα δυνατά του, για να το πράξει. Ο μύθος του Αισώπου βέβαια, έχει happy end σε μία εκδοχή ενώ δεν έχει σε άλλη. Είναι θέμα των δυνατών του… λαγού.

 

Δεν είναι εύκολη ομάδα η Βίντι.  Είναι «σκληρό καρύδι». Η ΑΕΚ είδε τα δόντια του Χάρου (…του αποκλεισμού) πριν προκριθεί. Τούτο μάλιστα, στο «Σπύρος Λούης». Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ήδη το «νοκ ντάουν». Δεν είναι όμως, η ακτύπητη ομάδα. Είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ. Συμπέρασμα; Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η έκβαση κι αυτού του αγώνα. Όπως ακριβώς εξαρτήθηκε και του άλλου!

 

Το «σταυροδρόμι» της Βουδαπέστης βέβαια, δεν αφορά μόνον σκέψεις για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ. Αφορά και σκέψεις για την διαχείριση του ρόστερ του από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το ευρειών διαστάσεων ρόστερ του προσφέρει πολλές επιλογές. Ο Ρουμάνος προπονητής το πάλεψε από εδώ, το πάλεψε από εκεί… Βρήκε ισορροπίες. Βρήκε κι ανισορροπίες. Σε ορισμένους αγώνες ο ΠΑΟΚ μετρήθηκε  και δεν βρέθηκε στα …κιλά του! Σε δυο από αυτούς είχε απώλειες. Δύσκολη κατάσταση αλλά απόλυτα αναστρέψιμη!

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πετύχει στην διαχείριση των αποδυτηρίων. Σε αυτήν ο Ρουμάνος προπονητής παίρνει άριστα δέκα. Κι αυτή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για το εφετινό (όπως ήταν και για το περυσινό) οικοδόμημα του ΠΑΟΚ. Σε αυτήν – θέλουμε, να πιστεύουμε – στηρίζει σήμερα και την ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ σε τροχιά πρόκρισης.

 

Είναι μεγάλη υπόθεση… Τεράστια είναι να πιστεύεις στους παίκτες κι οι παίκτες να πιστεύουν σε εσένα. Έστω και κατά κανόνα! Κι εδώ ακριβώς εντοπίζεται κατά γενική παραδοχή μία από τις αιτίες της κυριαρχίας του ΠΑΟΚ σήμερα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Εμείς τα λέμε αυτά βέβαια,  βλέποντας. Σειρά προπονητών και παικτών του ΠΑΟΚ, να τα πουν κι αυτοί… κάνοντας! Παραμένοντας σε τριπλό ταμπλό στόχων. Κι αποδεικνύοντας πως το μέγεθος του ΠΑΟΚ… Ικανοποιεί και τους τρεις!

 

ΥΓ : Από εδώ έχουν, από εκεί έχουν οι αθεόφοβοι… Επιχειρούν από τη (συγ)Κυβέρνηση να «κρύψουν» από τα φώτα της επικαιρότητας το Σκοπιανό. Την ίδια ώρα στην πΓΔΜ με το νέο Σύνταγμα τους μέχρι και λογής λογής Κομιτατζήδες θα επιβραβεύσουν! Επαγρυπνείτε…

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (8/11)

X