ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το… σωτήριο ΑΦΜ και η SL2

Το… σωτήριο ΑΦΜ και η SL2

Παπαδόπουλος και Καραντώνης θα αποφασίσουν για το που θα αγωνιστούν οι κυανόλευκοι

Δύο είναι οι επιλογές στις οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Μ» έχουν καταλήξει οι διοικούντες της ΠΑΕ Ηρακλής για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μετρώντας λοιπόν τα… κουκιά και εκτιμώντας την οικονομική κατάσταση ή καλύτερα τις αμέτρητες εκκρεμότητες της διοίκησης Παπαθανασάκη, Θανάσης Παπαδόπουλος και Στάθης Καραντώνης φαίνεται πώς έχουν καταλήξει σε δύο περιπτώσεις. Με τη μία να είναι η ιδανικότερη σύμφωνα με τους ίδιους-και την πραγματικότητα είναι η αλήθεια- και τη δεύτερη όχι την καλύτερη αλλά σαφώς τη λιγότερο κακή έναντι άλλων.

 


Η «Μ» παραθέτει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις πάνω στις οποίες κινούνται οι παράγοντες των κυανόλευκων και τις οποίες έχουν ξεκάθαρα προκρίνει.

 


1) Απόκτηση άλλου ΑΦΜ. Αποτελεί κοινή παραδοχή, όσων τουλάχιστον γνωρίζουν τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από την προηγούμενη διοίκηση, ότι με το παρόν ΑΦΜ ο Ηρακλής εξαιρετικά δύσκολα θα ορθοποδήσει. Ο αριθμός των «ανοιχτών υποθέσεων» είναι κυριολεκτικά άγνωστος, καθημερινά «σκάνε» στη Μίκρα νέες αξιώσεις από πρώην παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους, προμηθευτές και… τρίτους και δίχως υπερβολή το «βαρέλι δεν έχει πάτο».

 

Με δεδομένο ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει καμία διάθεση-άγνωστο αν έχει και το απαραίτητο χρήμα- να τις τακτοποιήσει, η λύση της απόκτησης ενός άλλου ΑΦΜ, καθαρού από χρέη αποτελεί μονόδρομο. Το θέμα με τον ΝΠΣ Βόλο προσωρινά έχει «παγώσει» λόγω ενασχόλησης του Αχιλλέα Μπέου με τις εκλογές, δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο αλλά στη Μίκρα θεωρούν ακόμη ότι έχουν πολλές πιθανότητες να το αποκτήσουν΄. Αν και για να γίνει αυτό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πρέπει να καταβάλλει αρκετά χρήματα, τόσο για να πάρει το «οκ» από τους διοικούντες της θεσσαλικής ομάδας όσο και για να στελεχώσει αυτήν με παίκτες και προπονητές.

 

Περισσότερα έσοδα αλλά…

 

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που ο Βόλος ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν αποδεχτεί την πρόταση του Ηρακλή για εξαγορά του ΑΦΜ;
Εκεί τα πράγματα δείχνουν να γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Εάν η ΕΠΟ αποφασίσει την Τετάρτη να συμμετέχουν 14 ομάδες-και όχι 12- στη νέα Super League 2 ο Ηρακλής ως συμμετέχουσα ομάδα θα έχει πολλά περισσότερα έσοδα από τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με το πλάνο Βασιλειάδη κάθε ομάδα θα πάρει από τηλεοπτικό συμβόλαιο ένα ποσό περίπου 800.000 ευρώ. Διόλου ευκαταφρόνητο αλλά εξαιρετικά μικρό για τον Ηρακλή και τα χρέη που έχει. Είναι ωστόσο μία κατάσταση ελαφρώς καλύτερη και σχετικά περισσότερο αντιμετωπίσιμη από το να αγωνιστούν οι κυανόλευκοι στη Football League των ελαχίστων εσόδων και της πλήρους ανυποληψίας και προβολής…

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (18/5)

 

 

 

X