ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το πρότζεκτ του κ. Βασιλειάδη και η γενναιότητα που λείπει

Το πρότζεκτ του κ. Βασιλειάδη και η γενναιότητα που λείπει

Ο Βασίλης Μάστορας γράφει για την κρίσιμη συνάντηση στην ΕΠΟ για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου

 

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου. Mία εξέλιξη η οποία λογικά θα έπρεπε να είχε προχωρήσει με δεδομένο ότι η Super League έχασε την προσφυγή της στο διαιτητικό δικαστήριο και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τον περασμένο Αύγουστο αποφάσισε υπέρ της αναδιάρθρωσης.

 

Παρ’ όλα αυτά τη στιγμή αυτή υπάρχει ένα τελεσίγραφο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη προς την ΕΠΟ για απάντηση μέχρι την Παρασκευή και η τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη βουλή προς ψήφιση, ώστε να είναι ρυθμισμένο το νομικό πλαίσιο.

 

Γιατί είναι σημαντική η σημερινή ημέρα; Γιατί συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. προκειμένου να αποφασίσει για την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Βασιλειάδης. Αν υπάρξει αρνητική απόφαση η δεύτερη καταλυτική ημερομηνία είναι η 9η Απριλίου που θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

 

Πότε γίνονται όλα αυτά; Λίγες αγωνιστικές πριν τελειώσουν τα πρωταθλήματα, οπότε δικαιολογημένα οι ομάδες γκρινιάζουν γιατί δεν ξέρουν τι τους περιμένει και για ποιον απ’ όλους του στόχους διαγωνίζονται.

 

Δύσκολα πάντως κάποιος εκπλήσσεται από το νέο γαϊτανάκι ανακολουθίας του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ισως το αντίθετο θα ήταν έκπληξη. Δηλαδή να διαμορφωνόταν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Τότε που οι ομάδες δεν ήταν σίγουρες σε ποια θέση θα βρίσκονταν στη λήξη του Πρωταθλήματος. Πώς σώζεται η παρτίδα; Αν η ΕΠΟ αποδείξει στην πράξη ότι έχει ξεφύγει από τις παθογένειες του παρελθόντος και κλείσει τα αυτιά της σε φωνές που εκφράζουν μικροπολιτικές ή κάθε είδους ψηφοθηρία. Το ποδόσφαιρο για να γυρίσει σελίδα χρειάζεται αποφάσεις από ανθρώπους που έχουν όραμα, γιατί την πεπατημένη υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να την υπηρετήσουν.

 

Οσο για το αν είναι παράτυπο ή όχι να ισχύσει από φέτος η αναδιάρθρωση δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα καταστρατηγηθεί ο ΚΑΠ, αλλά ούτε η τελευταία. Τουλάχιστον αυτή την φορά υπάρχει ένας σοβαρός σκοπό για τον οποίο συμφωνούσε και η Super League όταν έψαχναν τηλεοπτική στέγη οι άστεγες ομάδες. Αλλωστε η καθυστέρηση δεν ευθύνη του κ. Βασιλειάδη.

 


FOCUS

 

Η τετ α τετ συνάντηση του κ. Γουλιέλμου με τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού για το θέμα του “Παλέ Ντε Σπορ” ήταν προϊόν τακτικισμού του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ή ακόμη μία άστοχη ενέργεια του. Γιατί ως έξυπνος άνθρωπος θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι πολιτικοί επενδύουν σ’ αυτούς που εκφράζουν την πλειονότητα του κόσμου του αθλητικού Συλλόγου.

 

* Από την έντυπη έκδοση της Metrosport

X