ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το πρώτο βήμα της πρόκρισης

Το πρώτο βήμα της πρόκρισης

Ο Γιώργος Μπούζος γράφει για την μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε στην κατάμεστη Τούμπα.

 

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Το βράδυ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Σάλκε και ο πυρετός χτυπάει κόκκινο. Η βραδιά είναι ευρωπαϊκή, η Τούμπα θα φορέσει τα καλά της και το sold out- δεν θα πέφτει καρφίτσα- εκτινάσσει το ενδιαφέρον στα ύψη. Το μόνο που λείπει, για να έχουμε μια αληθινή φιέστα, με ευχάριστο τέλος, είναι η νίκη του ΠΑΟΚ!

 

Εύκολο; Όχι, αλλά μέσα στις απόλυτες δυνατότητες του. Το timing είναι ιδανικό. Αυτός ο ΠΑΟΚ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα, από την φρενήρη πορεία του σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πηγαίνει τρένο, απόδειξη ότι από την ένατη θέση της βαθμολογίας πριν  πενήντα μέρες, εκτοξεύτηκε στην δεύτερη, παίζοντας κατά κοινή παραδοχή, την καλύτερη μπάλα!

 

Άρα είναι φορμαρισμένος, παίζει την καλύτερη μπάλα, έχει την ψυχολογία στα ύψη. Τι μπορεί να του λείπει; Απολύτως τίποτα. Αντίθετα έχει ένα ακόμη τεράστιο πλεονέκτημα. Θα παίξει μπροστά στον κόσμο του, που θα δώσει φτερά στα πόδια των παικτών. Πέρα από το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι το κίνητρο της Ευρώπης είναι τόσο μεγάλο, που οι παίκτες από μόνοι τους, πάντα μεταμορφώνονται.

 

Όλα είναι στο πλευρό του ΠΑΟΚ. Όλα συνηγορούν υπέρ του. Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, η Σάλκε. Η γερμανική ομάδα θυμίζει φέτος ασανσέρ. Είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Ξεκίνησε άσχημα, άργησε να κάνει μεταγραφές, δεν βρήκε χημεία, αμφισβητήθηκε, αλλά το τελευταίο διάστημα- όπως στο παιχνίδι με την Μπάγερν- μοιάζει να παίρνει τα πάνω της.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει περισσότερα τρεξίματα από τον ΠΑΟΚ, έχει μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα στο ρόστερ της, η γερμανική νοοτροπία είναι το σήμα κατατεθέν της. Αυτό σημαίνει είναι ικανή για όλα! Ακόμα και στην γεμάτη Τούμπα δεν θα καταθέσει τα όπλα. Όλα πείθουν ότι η κόντρα το βράδυ θα είναι αμφίρροπη.

 

Η ευχή είναι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Να χαρεί ο κόσμος που θα γεμίσει το γήπεδο. Και να αποκτήσει πρόσθετο ενδιαφέρον η ρεβάνς. Ας γίνει σήμερα το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

X