ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το προτέρημα του Σάντος που τον κάνει ιδανικό για τον ΠΑΟΚ

Το προτέρημα του Σάντος που τον κάνει ιδανικό για τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την ιδιαίτερη σχέση του ΠΑΟΚ με τον Φερνάντο Σάντος

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε ευχές γεμάτες… νόημα στον Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος είχε προχθές τα γενέθλια του- έκλεισε αισίως τα 62 χρόνια ζωής- και ταυτόχρονα οδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ δεν τον ξέχασε. Και του ευχήθηκε τα καλύτερα.

 

Το γεγονός αποδεικνύει ένα πράγμα και συνδυάζεται με ένα ακόμη. Πρώτα επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ίδιο. Από την άλλη υπάρχει μεγάλος αριθμός φίλων της ομάδας που βλέπουν στο πρόσωπο του τον ιδανικό τεχνικό για να πιάσουν επί τέλους τόπο τα εκατομμύρια που ρίχνει αφειδώς στο πιθάρι χωρίς πάτο ο Ιβάν Σαββίδης.

 

Τα δύο μαζί συνειρμικά δημιουργούν την πεποίθηση ότι θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο, ο Σάντος να επιστρέψει στην άκρη του «ασπρόμαυρου» πάγκου. Αυτό μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με την εθνική ομάδα και όπως έχει δηλώσει θα ήθελε να επιστρέψει στη ρουτίνα ενός συλλόγου. Μπορεί αυτός να είναι ο ΠΑΟΚ;

 

Μακάρι λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Με βάση τα αποτελέσματα και ανεξάρτητα από τις υποκειμενικές κρίσεις του καθένα, ο πρωταθλητής Ευρώπης Σάντος είναι ανώτερος από επιλογές τύπου Στανόγεβιτς, καλύτερος από Ίβιτς, Λουτσέσκου, Αναστασιάδη, Γεωργιάδη, Δώνη κι όσους έχουν περάσει τα πέντε τελευταία χρόνια από τον πάγκο του ΠΑΟΚ.

 

Επίσης σημαντικό ότι γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ξέρει άριστα τις ιδιαιτερότητες του ΠΑΟΚ αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Το πιο κρίσιμό όλων όμως είναι η απαίτηση του Σάντος να είναι το απόλυτο αφεντικό. Πάνω από τεχνικούς διευθυντές και ιδιοκτήτες. Αν έρθει, θα θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, θα κλείσει την πόρτα των αποδυτηρίων, δεν θα δέχεται μύγα στο σπαθί του.

 

Κι όπως είναι φυσικό θα πάψει ο καθένας στην Τούμπα να λέει το… κοντό του και το μακρύ του. Και το πλέον επικίνδυνο, στο τέλος να εισακούεται…

 

X