ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το πολιτικό κόστος αποτελεί βαρίδιο για το ποδόσφαιρο

Το πολιτικό κόστος αποτελεί βαρίδιο για το ποδόσφαιρο

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και σχολιάζει την εκμετάλλευση των πολιτικών φορέων και κομμάτων στα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ

Τελικώς τι έχει μεγαλύτερη ενδιαφέρον; Τα όσα έγιναν στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ή η πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε χθες απ’ όλα τα κόμματα; Και η ένταση που υπήρξε στον αγώνα της Τούμπας, αν όχι σ’ αυτό το επίπεδο, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη σ’ ένα αγώνα χαρακτηρισμένο ως τελικός και το παραλήρημα των πολιτικών.

 

Αλλοίμονο. Θα άφηναν τα πολιτικά κόμματα ανεκμετάλλευτη μία τέτοια ευκαιρία, απ’ αυτές που χαρακτηρίζονται ψηφοθηρικά φιλέτα. Σαφώς και όχι. Ιστορικά το ποδόσφαιρο αποτελούσε καλή ψηφοθηρική δεξαμενή και αξιοποιήθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις ακόμη και παραβιάζοντας τους νόμους. Να ένας από τους λόγους που το ποδόσφαιρο έφτασε στον πάτο και πότε πότε ζούμε σκηνές απείρου κάλους.

 

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη χώρα της Ευρώπης όπου η πολιτική ηγεσία να διαπλέκεται  με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, όπως παραδοσιακά διαπλέκεται στην Ελλάδα. Κι όταν γίνεται το κακό όλοι αρχίζουν τους αφορισμούς των πολιτικών τους αντιπάλων και τα κροκοδείλια δάκρυα απαιτώντας «να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο». Στην ουσία κανείς δεν αγαπάει πραγματικά το ποδόσφαιρο, οπότε είναι υποκριτική η στάση τους. Αν πραγματικά είχαν όραμα για ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο με εξυγιασμένες τις ΠΑΕ και αυστηρό πειθαρχικό κώδικα τα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια είχαν την ευκαιρία να αλλάξουν την εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

 

Δεν το έκαναν όμως οπότε δεν δικαιούνται να ομιλούν. Οσο για τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία διαπίστωσε στο πρόσφατο παρελθόν ότι με τις διακοπές του Πρωταθλήματος δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά θα πρέπει να αναζητήσει άλλους δρόμους για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν όντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, όπως δήλωσε χθες, έχει πολλές πιθανότητες να κάνει ένα βήματα προόδου. Γιατί όλοι οι προηγούμενοι έμειναν στα λόγια για έναν και μόνο λόγο: υπολόγιζαν υπερβολικά το πολιτικό κόστος πού φρενάρει όλες τις γενναίες αποφάσεις. Αν η κυβέρνηση πάρει αποφάσεις οι οποίες θα προκαλέσουν την αντίδραση όλων των ιδιοκτητών, τότε να είναι σίγουρη ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Όλα τ’ άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

 

FOCUS

 

Λέτε μετά από τη συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου που ούτε λίγο ούτε πολύ έβγαζε κατηγορούμενο τον ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αν ηρεμήσει και ο Κομίνης να στείλει πρόσθετη έκθεση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με αποτέλεσμα 0-0;

X