ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων

Το ποδόσφαιρο δεν παίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων

Ο Βασίλης Μάστορας αρθρογραφεί και επισημαίνει πως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι οι ποδοσφαριστές και όχι τα νομικά επιτελεία

Σέρνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στις αίθουσες των δικαστηρίων. Είτε για το θέμα του Koriopolis, είτε για τις αποφάσεις των Πειθαρχικών οργάνων σχετικά με αυτά που γίνονται στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Καμία έκπληξη.

 

Είναι γνώριμο το σκηνικό καθώς στο ίδιο έργο η εγχώρια αθλητική κοινωνία, έχει γίνει πάρα πολλές φορές θεατής. Οσα χρόνια κι αν περάσουν δεν… «κατεβαίνει» το έργο από τη σκηνή. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών χτυπούν κόκκινο, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι κάθε μορφής εργαζόμενοι στις ΠΑΕ και ο πόλεμος καλά κρατεί. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός ταξίδευσε στη Θεσσαλονίκη με πλάνο αντίδρασης σε κάθε ευκαιρία που θα τού δινόταν.

 

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι  η εντολή ήταν σαφέστατη για τον τρόπο αντίδρασης στην περίπτωση που κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Δεν είναι άλλωστε το ευκολότερο πράγμα να πάρει κάποιος την απόφαση να φύγει μία ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο. Από τη στιγμή που το έκανε ο κυρ-Σάββας είχε την κάλυψη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κι όταν υπάρχει ένα σχέδιο αποχώρησης και ο προπονητής έχει ενημερωθεί σχετικά για να γίνει κομμάτι της… «παράστασης».

 

Πού όμως θα πάει αυτή η ιστορία; Ανεξαρτήτως από το ποιος θα βγει κερδισμένος από τη «μάχη» στην Αθλητική Δικαιοσύνη το σίγουρο είναι ότι με αυτές τις λογικές γίνεται όλο και περισσότερο τοξικό το περιβάλλον στο εγχώριο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Συγχρόνως μετά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για το Koriopolis όπου αποκαλύφθηκαν πράματα και θάματα, με πρωταγωνιστές ιδιοκτήτες ομάδων, ποδοσφαιριστές, προπονητές και μάνατζερ, επόμενο είναι να μεγεθύνεται η καχυποψία των φιλάθλων απέναντι στο ποδόσφαιρο.

 

Αυτών δηλαδή που οι παράγοντες απαιτούν να γεμίζουν τα γήπεδα και να έχουν συμπεριφορά… Παναγίας. Την ίδια ώρα που όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο σφυρίζουν αδιάφορα και κοιτούν την τσέπη τους, βουτηγμένοι στη διαφθορά. «Σκοτώνοντας» αυτό πού οι φίλοι των ομάδων λατρεύουν και το υπηρετούν ανιδιοτελώς.

 

Focus

 

Oι ποδοσφαιρικοί παράγοντες που καταδικάστηκαν από την ποινική Δικαιοσύνη για το Koriopolis, σύμφωνα με το δικαστήριο προέβησαν σε παράνομες πράξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, οπότε αποκόμισαν βαθμολογικό όφελος οι ομάδες τους. Παρ’ όλα αυτά η Αθλητική Δικαιοσύνη τους έχει αθωώσει οπότε οι χαμένοι μένουν με την ηθική ικανοποίηση και μόνο!

X