ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το πιο ήρεμο καλοκαίρι, η νέα προσπάθεια και οι προοπτικές

Το πιο ήρεμο καλοκαίρι, η νέα προσπάθεια και οι προοπτικές

Ο Απόλλων Καλαμαριάς μπαίνει στη μάχη  του πρωταθλήματος και ο Χάρης Δημαράς παραθέτει τις πρώτες σκέψεις για όσα συνέβησαν και όσα περιμένουμε

Είναι αλήθεια ότι ο Απόλλων βίωσε ένα από τα πιο ήρεμα καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Ούτε… σίριαλ, ούτε γενικές συνελεύσεις, ούτε εκκλήσεις για βοήθεια, ούτε παρουσίαση διάφορων υποψηφίων για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

 

Όλα έγιναν γρήγορα και απλά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό βέβαια διαδραμάτισε και η ξεκάθαρη επιθυμία των αδελφών Καλαϊτζίδη να ασχοληθούν με τον Απόλλωνα. Μια επιθυμία που μετά από ενδελεχή έρευνα και αρκετές συζητήσεις μετατράπηκε σε… πράξη, με την επίσημη ανακοίνωση περί ανάληψης του ποδοσφαιρικού τμήματος, στις 24 του περασμένου Ιουνίου. Περισσότερο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, αλλά και ο αδελφός του, Αλεξ Κάλας, που είναι και χρηματοδότης της προσπάθειας, είναι γνωστοί στο φίλαθλο κοινό του Απόλλωνα, από την παρουσία τους στον Αρη, προ διετίας. Για τον προπονητή Καλαϊτζίδη βέβαια γνωρίζουμε πολλά περισσότερα κυρίως από την παρουσία του στην Βέροια. Υπάρχουν λόγοι που η συμφωνία αυτή γεμίζει με αισιοδοξία τους φιλάθλους του Απόλλωνα και πάμε να δούμε γιατί.

 

Το πρώτο και σημαντικό είναι ότι διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους ώστε να υπάρξει σταθερότητα στην ομάδα. Να είναι όλοι πληρωμένοι στην ώρα τους και να γίνονται επενδυτικές κινήσεις προς όφελος της ομάδας (π.χ. αλλαγή χορτοτάπητα, προπονήσεις στου Λόλα κλπ). Κάτι που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ερασιτέχνη, έλειπε από την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και που στον Απόλλωνα είχαμε να το δούμε από εποχής Αγγελόπουλου και Παπαδόπουλου. Ασφαλώς ο σύλλογος δε θα μπορούσε να το έχει αν δεν ερχόταν αυτή η συνεργασία. Το δεύτερο είναι ότι τον κ. Καλαϊτζίδη διακρίνει μεγάλη οργανωτικότητα, σε όλους τους τομείς. Τίποτα δε γίνεται τυχαία, για όλα υπάρχει ένας στόχος και ένα χρονοδιάγραμμα. Το μαρτυρούν όλοι οι συνεργάτες του, αλλά και όσοι δούλεψαν μαζί του. Συνεπώς, οικονομική δυνατότητα και οργανωτικότητα είναι δύο στοιχεία που (θα) χαρακτηρίζουν την προσπάθεια του Απόλλωνα.

 

Πάμε παρακάτω… Επιλογή ρόστερ. Εγιναν κινήσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από ανώτερες κατηγορίες και που έχουν δουλέψει με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Αρα, τους γνωρίζει και τον γνωρίζουν. Και αυτό, όταν μιλάμε για τον προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη, έχει τη δική του σημασία. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι οι παίκτες αυτοί είναι ικανοί να ανεβάσουν τον Απόλλωνα στην πιο πάνω κατηγορία. Η αξία τους είναι δεδομένη. Οι φιλοδοξίες τους, επίσης. Αυτό που πρέπει όμως να αποδείξουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι ότι  μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα… αντέξει στο χρόνο και που θα υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο στο φετινό μαραθώνιο.

 

Ένα θέμα που σίγουρα παραξένεψε αρκετούς ήταν ότι η ομάδα δεν έδωσε φιλικό ματς στην περίοδο της προετοιμασίας. Οι παίκτες πάνε στα Γρεβενά χωρίς αγωνιστικά λεπτά στα πόδια τους, κάτι που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Αυτό που πολλοί από τους παίκτες λένε είναι ότι οι προπονήσεις γίνονται σε τέτοια ένταση, ώστε ουσιαστικά να μην χρειάζεται φιλικό παιχνίδι. Ότι δηλαδή είναι απολύτως έτοιμοι. Μένει να αποδειχθεί αν η συγκεκριμένη επιλογή, που σίγουρα στα μάτια των περισσότερων φαίνεται περίεργη, θα δικαιωθεί στην πράξη. Αλλωστε, το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από την Κυριακή στα Γρεβενά με την ΑΕΠ Ποντίων Βατολάκκου, είναι θεωρητικά «βατό» και στα μέτρα των δυνατοτήτων της ομάδας.

 

Αυτά είναι ορισμένα από τα αγωνιστικά, τα οποία βέβαια δεν μπορούμε ακόμη να σχολιάσουμε με ασφάλεια, χωρίς ακόμη να έχουμε δει κάποιο παιχνίδι του Απόλλωνα. Πάμε και στα εξωαγωνιστικά…

 

Η ανάληψη της προεδρίας της διοικούσας επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Σάββα Καλεντερίδη φαίνεται πως έχει έναν έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που γνωρίζει όσο λίγοι τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού, έχει τον τρόπο αλλά και τις διασυνδέσεις για να προβάλλει τον Απόλλωνα και να τον βοηθήσει ώστε να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει. Και η κίνηση αυτή βέβαια μπορεί να έχει πολλές προεκτάσεις και σημαντικά οφέλη μελλοντικά για τον Απόλλωνα. Αρκεί φυσικά το κεφάλαιο αυτό να αξιοποιηθεί σωστά από τον ίδιο τον Απόλλωνα, αρχής γενομένης από τη μεγάλη εκδήλωση που έχει προαναγγελθεί για το τέλος του έτους στο Μέγαλο Μουσικής. Να μην αφεθεί δηλαδή στη μέση (επειδή κι άλλες φορές στο παρελθόν έχουν ξεκινήσει ανάλογες προσπάθειες).

 

Για τον ανταγωνισμό με τη Δόξα, αλλά και την Καβάλα, όπως και τις εκλογές της ΕΠΟ, δε θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα σήμερα, θα το αφήσουμε για επόμενο σχόλιο. Αυτό που απλά μπορεί να αναφερθεί είναι ότι ο Απόλλων πρέπει και θα είναι καλά θωρακισμένος, πλέον. Δε θα (πρέπει να) είναι έρμαιο, κανενός. Για τις συμμαχίες μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό ότι ο Απόλλων είναι υπέρ της αλλαγής τους καθεστώτος της ΕΠΟ. Πρωτίστως όμως τον ενδιαφέρει να θωρακιστεί ο ίδιος. Ας περιμένουμε να δούμε, λοιπόν.

 

Κάτι τελευταίο… Θα περιμέναμε σαφώς πολλά περισσότερα στο επικοινωνιακό κομμάτι. Θα περιμέναμε, για παράδειγμα, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης να μιλήσει προς τον κόσμο της ομάδας, να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου ή έστω να κάνει μερικές δηλώσεις στην πρώτη προπόνηση και τον αγιασμό. Το να μαθαίνει νέα ή να ακούει δηλώσεις είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητας ενός φιλάθλου, που αγαπά με ανιδιοτέλεια αυτή την ομάδα. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

 

Προφανώς, οι προτεραιότητες ήταν άλλες αυτό το δίμηνο. Εννοείται ότι προέχει ο Απόλλων να είναι έτοιμος και να ξεκινήσει με νίκη στο πρωτάθλημα, εξαρχής δηλαδή να έχει τη θέση του «οδηγού» στο πρωτάθλημα και να μην αφήσει ποτέ το τιμόνι. Και εφόσον όλα πάνε καλά, σίγουρα θα αυξάνονται και οι λόγοι για να σχολιάζουμε τα τεκταινόμενα… Αυτά δεν είναι παρά μερικές πρώτες σκέψεις.

 

 

X