ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

«Το πιο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ο Μπουτάρης είναι να παραιτηθεί»

«Το πιο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ο Μπουτάρης είναι να παραιτηθεί»

Στο Μετρόπολις μίλησε ο βουλευτής , Γιώργος Λαζαρίδης, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την αλλαγή ονομασία του αεροδρομίου

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, και μίλησε για τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το πώς λειτουργούν στο θέμα με τους γείτονες αλλά και τα προβλήματα με τους Τούρκους.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το αν τον ενόχλησαν οι δηλώσεις του Μπουτάρη: «Δεν υπάρχει Ελληνας που να μην ενοχλήθηκε. Εχει ξεπεράσει τα όρια της τραγικότητας και της επικινδυνότητας ο κ.Μπουτάρης. Δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του και να καταλάβει πως είναι ο πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης. Όταν λέει τέτοια πράγματα για το ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο, τι να υποθέσει κανείς, είναι τρομερά πράγματα».

 

Για το αν λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης: «Δεν υπάρχει βουλευτής στο Κοινοβούλιο που να έχει απόψεις που να πλησιάζουν σε αυτές του Δημάρχου. Εγώ εξεπλάγην όταν άκουσα αυτές τις δηλώσεις, νόμιζα πως ήταν φάρσα. Δεν υπάρχουν λόγια να εξηγήσεις τα συναισθήματα που νιώθεις μετά από τέτοιες δηλώσεις. Υπονομεύει μια εθνική προσπάθεια που αφορά μια ολόκληρη περιοχή. Χρησιμοποιεί ως βήμα την ιδιότητα του για να κάνουν τις δηλώσεις που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν οι Σκοπιανοί. Αυτό που θα πρέπει να κάνει αν θέλει να φανεί χρήσιμος στην Ελλάδα και στην Μακεδονία, θα πρέπει να παραιτηθεί. Οι Σκοπιανοί δεν λένε όσα αδιανόητα λέει ο Μπουτάρης, έκαναν τις αλλαγές ονομάτων που έπρεπε να τις κάνουν πριν χρόνια και ο Δήμαρχος λέει πράγματα που τους εξοπλίζει με επιχειρήματα».

 

Για τα προβλήματα με τους Τούρκους: «Η πραγματικότητα είναι πως οι Τούρκοι έχουν ανεβάσει την ένταση στις προκλήσεις και αυτό συμβαίνει γιατί το μέτωπο με τους Κούρδους δεν ήταν περίπατος και εξελίσσεται σε τραγωδία για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Οι Τούρκοι παραδοσιακά όταν έχουν πρόβλημα στο εσωτερικό, αυτομάτως δημιουργούν δίοδο για να εξάγουν το πρόβλημα, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Αφού εξαντλήσουμε ό,τι προβλέπετε από τις διεθνείς συνθήκες, θα προχωρήσουμε και εμείς σε σκληρά μέτρα».

X