ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το πέναλτι για να δοθεί, πρέπει να είναι πέναλτι, τελεία και παύλα

Το πέναλτι για να δοθεί, πρέπει να είναι πέναλτι, τελεία και παύλα

Ο Μιχάλης Βραζιλιάνος αναλύει τα παιχνίδια του κουπονιού και δίνει τα προγνωστικά του

Καλημέρα Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα Μακεδονία μου… Δεν ήταν ο καλύτερος τελικός που παρακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η αλήθεια… Αξιος τελικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας εκ των δύο ημιτελικών, εκεί όπου Αγιαξ και Τότεναμ αλλά κυρίως Μπαρσελόνα και Λίβερπουλ πρόσφεραν απλόχερα φοβερές αναμετρήσεις αλλά εντάξει, η σκοπιμότητα, είναι καλή δικαιολογία.

 

Θέλω να σταθώ όμως στην φάση του πέναλτι που δόθηκε στην Λίβερπουλ πριν καν συμπληρωθούν… τριάντα δευτερόλεπτα. Γίνεται μία σέντρα από τα δεξιά, παράλληλα προς το τέρμα, ο Σικοκό σηκώνεται να διώξει τη μπάλα, αυτή χτυπά στο στήθος και στις… τρίχες της μασχάλης και ο Σκόμινα (ο άρχων του αγώνα) χωρίς καν να συμβουλευτεί το VAR, ορθά κοφτά και κατηγορηματικά, δείχνει την άσπρη βούλα.

 

Αλλαξαν οι κανονισμοί λέει… Ο,τι είναι χέρι, είναι πέναλτι. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν αυτό είναι δίκαιο για τις ομάδες. Κάποια στιγμή μέσα στην περιοχή, σε ανύποπτη φάση, η μπάλα χτυπάει τυχαία στο χέρι ενός παίκτη και… φρρρρ…. πέναλτι.

 

Ε, διαφωνώ, τι να κάνουμε. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις πέναλτι (δείτε παρακαλώ την φωτό που σας έχω και πείτε μου αν θα δίνατε αυτό το πέναλτι…). Το πέναλτι για να δοθεί λοιπόν, πρέπει να είναι ΠΕΝΑΛΤΙ. Να είναι μία καθαρή ανατροπή σε φάση που θα υποδεικνύει καθαρή ευκαιρία για γκολ (ούτε όλες οι ανατροπές πρέπει να δίνονται πέναλτι…), ή ένα χέρι που σταματά την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

 

Λέω λοιπόν, όπως έχω αναφέρει πάμπολλες φορές και στην εκπομπή μου «X-Files - HD» στο Metropolis 95,5, ότι θα έπρεπε οι σοφοί του ποδοσφαίρου να καταλήξουν σε μία, δύο, το πολύ τρεις περιπτώσεις όπου θα πρέπει να δίνεται η εσχάτη των ποινών και να τελειώνουμε με αυτή τη φαρσοκωμωδία. Ελεος… Κρίθηκε ο τελικός του Champions League από ένα πέναλτι σαν κι’ αυτό του Σισοκό. Από μία φάση δηλαδή που δεν μύριζε καν κίνδυνο για την εστία της Τότεναμ και το σίγουρο είναι ότι θα χάσουν αγώνες και βαθμούς –άδικα- πολλές ακόμη ομάδες από αυτόν τον συγκεκριμένο κανονισμό.

 

Παρεμπιπτόντως, άλλη μία ανόητη απόφαση που ακόμη ισχύει είναι αυτή του οφσάιντ, κάτι που φωνάζω εδώ και 20 χρόνια κοντά… Ευτυχώς τώρα με το VAR κάπου η αδικία που έχει επιφέρει πολλές φορές αυτός ο κανονισμός, λαμβάνει τέλος. Οπως και να το κάνουμε όμως, εφόσον ισχύουν αυτοί οι κανονισμοί, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αφαιρεθεί από τους διαιτητές το δικαίωμα -η δικαιολογία αν προτιμάτε- της ερμηνείας. Ειδάλλως, ακόμη θα έχουμε παιχνίδια όπου ομάδες θα διαμαρτύρονται δικαίως, αλλά, δεν θα μπορούν να βρουν πουθενά το δίκιό τους… Τελεία και παύλα…

 

Τips:

*** Ας περάσουμε στην δική μας μάχη όμως τώρα, την στοιχηματική, με το μενού περιλαμβάνει λίγα, πολύ λίγα φαβορί αλλά και ορισμένες πιθανές ισοπαλίες ενώ στον τομέα των ειδικών στοιχημάτων, ε, υπάρχει πεδίο προς εκμετάλλευση. Ας αρχίσουμε το σημερινό στοιχηματικό μυθιστόρημα μας με τα φαβορί λοιπόν και με την σειρά που έχουν πάρει θέση στο πρόγραμμά μας αυτά, άσχετα με τι αποδόσεις φέρουν, επέλεξα τα εξής (με αστερίσκο τα… βαριά μου όπλα):

 

Καρπάτι (χαλαρά εννοείται, όπως με όλα τα παιχνίδια σήμερα…), Λα Κορούνια, Λούγκο (με κάλυψη στην ισοπαλία), Οβιέδο*, Μπραγκαντίνο*, Βιντάντ Καζαμπλάνκα (με μία απλή κάλυψη στο «Χ»…), Ράζα Καζαμπλάνκα, Ολιμπίκ ντε Σαφί, Φλαμένγκο (με ελάχιστη κάλυψη στο «Χ»…), Ντεπορτίβο Κάλι (αξίζει το ρίσκο).

 

Προτάσεις:

 

ΤΡΙΑΔΑ

ΚΑΝΤΙΘ – ΕΞΤΡΕΜΑΔΟΥΡΑ 0-1 ΓΚΟΛ

ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ 0-1 ΓΚΟΛ

ΒΙΝΤΑΝΤ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΟΛ. ΝΤΕ ΚΧΟΥΡΙΓΚΜΠΑ 1(Χ)

Τριάδα, με κάλυψη στο «Χ» της Βιντάντ Καζαμπλάνκα… Ενδεικτικά, με 10 ευρώ στον άσο της και 03 στην κάλυψη…

 

ΤΡΙΑΔΑ

ΚΡΑ ΝΤΕ ΧΟΣΕΪΜΑ – ΑΤΛΕΤΙΚ ΓΙΟΣΟΥΦΙΑ 0-1 ΓΚΟΛ

ΜΟΥΛΟΥΝΤΙΑ ΟΥΖΝΤΑ – ΦΑΡ ΡΑΜΠΑΤ 0-1 ΓΚΟΛ

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ 1(Χ)

Τριάδα, με κάλυψη στο «Χ» της Φλαμένγκο… Ενδεικτικά, με 10 ευρώ στον άσο της και 03 στην κάλυψη…

 

ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ (ή 3-4)

ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ – ΜΑΛΑΓΑ Χ

ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ Χ

ΦΟΥΣ ΦΑΤΧ Γ. ΣΠ. ΡΑΜΠΑΤ – ΜΠΕΡΚΑΝΕ Χ

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΑΛΙ – ΤΟΛΙΜΑ Χ

Τέσσερα μονά αποδεκτά… Εναλλακτική επιλογή, ένα σύστημα 3-4 σημεία, σύνολο 5 στήλες… Ενδεικτικά, με 3,00 ευρώ τη στήλη…

 

Αλάτι & Πιπέρι:

*** Ειδικά στοιχήματα: Από «G/G» μεριά, λίγες οι επιλογές. Σημειώστε τις Χάκα (με 1-1 και 2-1 σκορ), Λούγκο (με 2-1 και 1-1 σκορ), Βιντάντ Καζαμπλάνκα (επίσης με 2-1 και 1-1 σκορ), Ράζα Καζαμπλάνκα (με 1-2 και 1-1 σκορ) και Ολιμπίκ ντε Σαφί μετά, με 2-1 και 1-1 εκεί σκορ.

 

*** Από «under» μεριά δε, για να κλείνουμε σιγά-σιγά, μου αρέσουν πολύ οι περιπτώσεις των Καρπάτι (με 1-0 σκορ), Κάντιθ (με 1-0 σκορ), Μαγιόρκα (με 0-0 και 1-0 σκορ), Οβιέδο (με 2-0 σκορ), Μπραγκαντίνο (με 1-0 σκορ), Ατλέτικ Γιοσούφια (με 0-1 και 0-0 σκορ), Μουλούντια Ούζντα (με 0-0), Μπερκάνε (επίσης με 0-0 σκορ), και Φλαμένγκο τέλος, με 1-0 και 0-0 εκεί σκορ…

X