ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το παράρτημα σε γραμμή Καραπαπά, ΕΡΤ και NOVA συνεχίζουν την αβάντα

Το παράρτημα σε γραμμή Καραπαπά, ΕΡΤ και NOVA συνεχίζουν την αβάντα

Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τους Δάρα και Ζαμάνη που εκθέτουν και διασύρουν τον ιστορικό Πανιώνιο μετατρέποντάς τον σε δεκανίκι του Ολυμπιακού

Δεν μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της συναντίληψης και συμπόρευσης του «διδύμου» Δάρα – Ζαμάνη με τον Φον Καραπαπά, από τη στιγμή που και οι τρεις αποτελούν διακεκριμένα μέλη της ερυθρόλευκης οικογένειας, με τον πρώτο μάλιστα να είναι και ο μόνιμος τοποτηρητής της ομάδας του δημοσίου για πολλά χρόνια στη Νέα Σμύρνη.

 

Πέρα βέβαια και από την προηγούμενη θητεία του σε διοικητικό πόστο στον Ολυμπιακό. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτή την εμετική ανακοίνωση την περίμενα σαν κάτι φυσιολογικό, θεωρώντας τη σαν μια πράξη υποχρέωσης υπαλλήλου προς αφεντικό ή αδύναμου προς προστάτη. Ειλικρινά αν κάτι με ενόχλησε, προφανώς και με παραξένεψε, θα προσέθετα και με προβλημάτισε είναι ο τρόπος αντίδρασης εκείνων που θα έπρεπε να ξεσηκωθούν, να τους παραλάβουν, να τους ξεβρακώσουν επικοινωνιακά και να τους παρουσιάσουν όπως ακριβώς είναι στην κοινή γνώμη, με την ετικέτα του ιδιαίτερου ρόλου τους. Το να αποτελείς «παράρτημα» ενός μεγάλου συλλόγου, προσδοκώντας (μάλλον ζητώντας σαν επαίτης) προστασία, μέχρις ενός ορίου μπορεί να γίνει ανεκτό. Το να εκτίθεσαι όμως και να διασύρεσαι προκειμένου να εξασφαλίσεις αυτή την προστασία ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής.

 

Η ανακοίνωση μετά τον αγώνα της Τούμπας η οποία ακουγόταν και διαβάζονταν συγχρόνως με τις δηλώσεις του γνωστού πληθωρικού παπαρολόγου της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων, καταγράφεται σαν μια ακόμη θλιβερή γονυκλισία του διδύμου, μετά τις τόσες μέχρι σήμερα που σημειώθηκαν στις ψηφοφορίες που έγιναν σε όλα τα θεσμικά όργανα. Επαναλαμβάνω ότι δεν με εξέπληξε το «ολίσθημα» του διδύμου όσο το ότι έμεινε αναπάντητο. Όχι αυτή καθεαυτή η ανακοίνωση, αλλά τα όσα ανέφερε. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντίδραση σε αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και πολύ περισσότερο να μένει αιωρούμενη η υποψία, ότι ο ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε (!!!) σε ένα παιχνίδι επειδή έτσι το είδε, έτσι το ήθελε κι έτσι επιχείρησε να το περάσει ο Καραπαπάς και η ερυθρόλευκη προπαγάνδα.

 

Η αφωνία «της απ΄ εδώ πλευράς» δυστυχώς αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσης σε όλα αυτά τα υποκείμενα για να διαμορφώνουν απόψεις όπως βολεύουν τα αφεντικά τους. Να σκεφτεί κανείς ότι κι ενώ στο παιχνίδι της Τούμπας έγινε μια ολοφάνερη προσπάθεια μέσω VAR να χειρουργηθεί ο ΠΑΟΚ, προς τα έξω πέρασε με την βοήθεια, ανοχή του συνόλου των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου, με την ΕΡΤ και τη NOVA στο μόνιμο αντιΠΑΟΚτσήδικο ρόλο τους, η αιωρούμενη υποψία της εύνοιας στην ομάδα που στο παρά πέντε γλίτωσε τον ακρωτηριασμό και όχι η απόπειρα της εκτέλεσης της. Αυτή η αφωνία αγαπητοί φίλοι είναι επικίνδυνη. Ήδη απέναντι στον ΠΑΟΚ βρίσκεται συνασπισμένο όλο το κακό συναπάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Το να αφήνεις ελεύθερους όλους αυτούς τους ινστρούχτορες να προπαγανδίζουν ανεμπόδιστα και να μένει σαν εντύπωση ή ακόμη και σαν αμφιβολία ότι ομάδα ευνοημένη στις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι αυτή που επιχείρησαν να την ληστέψουν και όχι αυτή που λήστεψε δύο φορές τον άμοιρο αντίπαλο της, είναι κάτι παράλογο και ανεπίτρεπτο. Ο ΠΑΟΚ έστω κι ανεπίσημα θα πρέπει σύντομα να βρει τρόπο αυτό να σταματήσει.

 

ΥΓ: Οι άμπαλοι και άσχετοι (υπάρχουν και αυτοί) ρεζιλεύτηκαν για μια ακόμη φορά. Η πρώτη ήταν με το να βάλουν πλάτη για να ματαιωθεί η επιστροφή του Βιεϊρίνια και η δεύτερη και πρόσφατη με την κωλοτούμπα τους στην περίπτωση του Γιαννούλη. Με τον τριτοδανεισμό ή τη πώληση του νεαρού παίκτη δηλαδή που αβαντάριζαν συνεχώς, παρά το γεγονός ότι αυτός έβγαζε μάτια. Τόσο μακριά βλέπουν οι αθεόφοβοι….

 

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (4/9)

X