ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το όνειρο κόντρα στα προβλήματα

Το όνειρο κόντρα στα προβλήματα

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για την εξαγγελία του Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή της νέας Τούμπας που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό

Το πάθημα της ΑΕΚ έχει γίνει μάθημα. Η εξαγγελία του Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή της νέας Τούμπας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό καθώς ήταν όνειρο γενεών. Ταυτόχρονα όμως, μετά την πρώτη εντύπωση, αναδεικνύονται τα προβλήματα που πρέπει να υπερπηδήσει ο ΠΑΟΚ για να μην έχει την ίδια τύχη.

 

Το πρώτο, αν θέλει να είναι συνεπής με την αρχική εξαγγελία, πρέπει να προλάβει μέσα σε λίγους μήνες να εξασφαλίσει την άδεια, για την οποία η ΑΕΚ έκανε σχεδόν πέντε χρόνια. Στα γραφεία της ΠΑΕ, ήδη ξεκίνησαν από χθες οι πρώτες κινήσεις σε γραφειοκρατικό επίπεδο. Στην Ελλάδα η  γραφειοκρατία θυμίζει Λερναία Ύδρα. Εμπλέκονται υπηρεσίες, δήμος, περιφέρεια, υπουργεία, σχεδόν ο… μισός κρατικός μηχανισμός.

 

Πάντως αυτό που ανέκυπτε στην επιφάνεια, κάθε φορά που η κουβέντα έφτανε στην κατασκευή νέου γηπέδου, στον χώρο που βρίσκεται το σημερινό, ήταν η ύπαρξη αρχαίων! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα. Είναι πρόσφατη η περιπέτεια με την τεράστια επένδυση στο Ελληνικό, το πρώην αεροδρόμιο, που κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα, επειδή το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε διαφορετική άποψη.

 

Αν κάτω από την Τούμπα βρεθούν αρχαία τότε τα πράγματα θα περιπλέξουν επικίνδυνα. Ίσως είναι και το μοναδικό πρόβλημα που συνιστά απειλή, γιατί το ρυθμιστικό, η αλλαγή του συντελεστή δόμησης όπως και να γίνει νόμος του κράτους η κατασκευή της νέας Τούμπας, θα περάσουν εύκολα ή δύσκολα από τη βουλή και τα αρμόδια υπουργεία.

 

Η δυναμική του Ιβάν Σαββίδη, η δέσμευση του Τσίπρα ότι θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά και η πολιτική συγκυρία τη δεδομένη χρονική στιγμή, βοηθούν να μπει το νερό στο αυλάκι. Αργότερα βλέπουμε. Πάντως κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα μπορούσε κάποιος να δημιουργήσει εμπόδια στο πρότζεκτ.

 

Η νέα Τούμπα δεν θα είναι απλά  κόσμημα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για ολόκληρη την πόλη και τον αθλητισμό της. Αυτή είναι η αλήθεια κι έτσι πρέπει να την δουν όλοι! 

 

X