ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το νέο βιβλίο για τον Βασίλη Καρρά (pic)

Το νέο βιβλίο για τον Βασίλη Καρρά (pic)

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης ετοιμάζει το νέο του βιβλίο στο οποίο καταγράφεται όλη η διαδρομή του, από την αρχή της καριέρας του

Το βιβλίο για τη σπουδαία καλλιτεχνική διαδρομή του Βασίλη Καρρά θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία».

 

Πέρα από την αναλυτική καταγραφή της παρουσίας του δημοφιλούς τραγουδιστή και τραγουδοποιού στα καλλιτεχνικά δρώμενα, η έκδοση του βιβλίου θα έχει και ιδιαίτερη διάσταση κοινωνικής προσφοράς. 

 

Ο τίτλος του είναι: «Από την αποθέωση της Ανατολής... στο χειροκρότημα της Δύσης» και στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα 141 τραγούδια που γραμμένα «με λόγια καθημερινά». 

 

Τα κείμενα έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Δημαράς, ο οποίος είχε και την επιμέλεια του περιεχομένου. Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου ανήκει στην "Πηλείδης Α.Ε." και η επεξεργασία της ύλης έγινε από τον δημοσιογράφο Φώτη Κουτσαμπάρη. Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Αρχείο του Βασίλη Καρρά και του φωτογράφου Κώστα Γκόρα.

 

«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που συνεργαζόμαστε με τον Βασίλη Καρρά και τον Νίκο Δημαρά, επειδή παρουσιάζουμε μια διαφορετική πτυχή ενός ανθρώπου με ευαισθησίες που εκφράζονται στους στίχους – κατάθεση ψυχής του μεγάλου μας καλλιτέχνη. Ελπίζουμε το αναγνωστικό κοινό να αγκαλιάσει αυτό το βιβλίο, όπως αγκάλιασε την πορεία του Βασίλη Καρρά στο τραγούδι και να αποκτήσει μια ακόμη κατηγορία θαυμαστών, πέρα από το κοινό της δισκογραφίας, αυτή των εραστών της λογοτεχνίας...», αναφέρει στο σημείωμα του ο εκδότης Αντώνης Μαλλιάρης.

 

«Στη ζωή υπάρχουν αξίες, που θέλουν πολύ ψάξιμο. Αξίες, που δεν υπακούν σε απλοϊκούς καθημερινούς χαρακτηρισμούς, αλλά αναδεικνύουν με τον δικό τους τρόπο την σπουδαία κουλτούρα της ζωής και της απτής κοινωνικής πραγματικότητας. Με βάση αυτήν την θεώρηση είπαμε να φωτίσουμε και την άλλη πτυχή της καλλιτεχνικής διαδρομής του Βασίλη Καρρά, αυτήν που κάποιοι θα την αναγνώριζαν πλέον ως ποιοτική και θα απορούσαν που βρίσκει αυτός ο διαχρονικός καλλιτέχνης τόσο δυνατές πηγές έμπνευσης και πως διαρθρώνει σε στίχους τα νοήματα και τα αισθήματα, ώστε να γίνονται τεράστιες επιτυχίες», γράφει στον πρόλογο του ο Νίκος Δημαράς, προσθέτοντας: « Έτσι ιχνηλατήσαμε την καλλιτεχνική πορεία του Βασίλη Καρρά, καταγράφοντας σε αυτό το βιβλίο τους στίχους, που έγραψε ο ίδιος και παρουσιάζοντας παράλληλα, καταστάσεις, αισθήματα, απόψεις και θέσεις για το καλλιτεχνικό τοπίο της χώρας μας, αλλά και γενικότερα για τη ζωή, απλά και αληθινά!»

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε σχήμα 17χ24, με 208 σελίδες.

 

X