ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το νέο γήπεδο μπορεί                 να τον εκτοξεύσει

Το νέο γήπεδο μπορεί                 να τον εκτοξεύσει

Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για την απόφαση που πρέπει να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης για την να φτιάξει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Δεν ξέρω αν ο Ιβάν Σαββίδης έχει εγκαταλείψει κάθε άλλη ιδέα και αποφάσισε ότι το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα γίνει στην Τούμπα.

 

Ξέρω, όμως, ότι από την στιγμή που θα ανακοινώσει την κατασκευή νέου γηπέδου –όπου κι αν γίνει αυτό- και θα ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τις λεπτομέρειες του έργου, θα δώσει μια τεράστια ώθηση στον ΠΑΟΚ, αντίστοιχη, για να μην πω μεγαλύτερη, εκείνης που έδωσε όταν πλήρωσε το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ.

 

Οποιος έχει μελετήσει την πορεία ομάδων που κατασκεύασαν νέο γήπεδο και τα οφέλη που αποκόμισαν από αυτή τους την απόφαση, καταλαβαίνει ότι μιλάμε για ένα πρότζεκτ τεράστιας σημασίας.

 

Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ελληνική ομάδα, η απόκτηση νέου γηπέδου είναι δεδομένο ότι την βοηθάει να αλλάξει επίπεδο, να ενισχύσει το πρεστίζ και τις προοπτικές της, να φέρει ευκολότερα τον κόσμο κοντά της, να αναπτύξει την εμπορική της δραστηριότητα και να «παντρέψει» όλα τα προηγούμενα με την αγωνιστική της εκτόξευση.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα ότι κάνοντας το νέο γήπεδο στην Τούμπα, εκτός από τον συμβολισμό και την διατήρηση όλων εκείνων των συναισθημάτων που υπάρχουν από τον κόσμο για την ιστορική έδρα της ομάδας, καθιστά αυτομάτως ως σημείο αναφοράς την περιοχή.

 

Η Τούμπα είναι ούτως ή άλλως μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, στην περίπτωση κατά την οποία χτιστεί εκεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, αυτομάτως θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η εμπορική δραστηριότητα, θα προκύψουν νέες ευκαιρίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

 

Εξάλλου, θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι εφόσον ο Ιβάν Σαββίδης προχωρήσει στην κατασκευή νέου γηπέδου στην Τούμπα θα το κάνει μόνο αν μπορεί ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί και εμπορικές χρήσεις, ένα πάρκινγκ που θα αξιοποιείται κι όταν δεν θα υπάρχουν αγώνες, εστιατόρια και καφέ τα οποία, επίσης, θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση.

 

Θα μπορούσε να αναφερθεί κάποιος και σε πολλές ακόμη από τις δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει ένας επενδυτής όταν αποφασίζει να κατασκευάσει νέο γήπεδο.

 

Με πιο χαρακτηριστική αυτή της κατασκευής ενός οικολογικού γηπέδου, φιλικού προς το περιβάλλον, με την χρήση φωτοβολταϊκών προκειμένου να υπάρχει ενεργειακή αυτονομία.

 

Το έχω ξαναπεί ότι από όποια πλευρά κι αν δει κάποιος αυτή την προοπτική, θα συμφωνήσει ότι μόνο κέρδος μπορεί να υπάρχει για την ομάδα, τον κόσμο της, την περιοχή, αλλά και τον επενδυτή ο οποίος αναλαμβάνει το κόστος ενός πρότζεκτ σαν κι αυτό, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μεγάλο…    

 

 

 

X