ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μη σταματήσει

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μη σταματήσει

Τι άλλο να αποδείξει πια ο φετινός Απόλλων, έχοντας κερδίσει μέσα σε Χρυσούπολη, Λαγκαδά και Δράμα; Γράφει ο Χάρης Δημαράς

Διπλό στη Χρυσούπολη, το ίδιο στο Λαγκαδά, το ίδιο και στη Δράμα. Νίκη επί της Καβάλας (έστω και δύσκολη), επικράτηση ρεκόρ επί του Εορδαϊκού.

 

Αυτό που έχει καταφέρει ο Απόλλων σε λιγότερο από έναν γύρο Πρωταθλήματος δεν είναι μόνο να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι κυρίως ότι έχει κερδίσει την αναγνώριση όλων για την αξία του.

 

Προφανώς και η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μη σταματήσει αυτό το δρόμο που έχει πάρει από την αρχή και το τέλος του είναι η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, σε συνδυασμό βέβαια και με κάτι άλλο, που δεν είχε στις προηγούμενες ανόδους της.

 

Τη δημιουργία ενός οράματος για μια ομάδα που δεν θα είναι απλά ένα ασανσέρ, ούτε θα βρίσκεται συγκυριακά ψηλά. Τις βάσεις για έναν οργανισμό που θα παράγει ικανούς ποδοσφαιριστές, όμορφο θέαμα και θα πάρει επιτέλους τη θέση που του αναλογεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με ένα νέο γήπεδο και περισσότερο κόσμο σε αυτό.

 

Το «κρίμα» για την μέχρι τώρα προσπάθεια που γίνεται είναι ότι ενώ ο Απόλλων βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω από τους ανταγωνιστές του σε ποιότητα και αξία, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στο βαθμολογικό πίνακα, λόγω της γνωστής δικαστικής υπόθεσης και της ένστασης της Δόξας Δράμας.

 

Μια υπόθεση που είναι σε εκκρεμότητα ακόμη, άρα και θα πρέπει να συνεχιστεί η υπομονή, μολονότι οι ελπίδες δεν φαίνεται να είναι πάρα πολλές για την ανατροπή. Είναι αυτό το «αν δεν υπήρχε η αφαίρεση των βαθμών» που εν μέρει στοιχειώνει τη φετινή προσπάθεια και που αν δεν υπήρχε θα είχε προκαλέσει και το… πρόωρο της υπόθεσης της ανόδου.

 

Ίσως έτσι «έπρεπε» να γίνει, για να… έχει περισσότερο ενδιαφέρον το Πρωτάθλημα, ή για να τσεκάρει εχθρούς και φίλους ο Απόλλων. Ή για να καταλάβει η διοίκηση ποιοι κάνουν και ποιοι όχι, διότι εδώ μιλάμε για μια επένδυση χιλιάδων ευρώ. Ή εν τέλει για να γίνει κατανοητό για ακόμη μια φορά πως στο ποδόσφαιρο -όπως και στη ζωή- σημασία έχει, ακόμη κι αν κάνεις λάθη, να μη σταματάς να κοιτάς  προς τον στόχο σου. Κι αυτό είναι που απλά χρειάζεται να κάνει από εδώ και πέρα ο Απόλλων.

X