ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μυστικό της επιτυχίας του Λουτσέσκου

Το μυστικό της επιτυχίας του Λουτσέσκου

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί για τις ικανότητες του Ρουμάνου τεχνικού που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στις επιτυχίες

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Η επέκταση του συμβολαίου του Ρουμάνου τεχνικού, ανακοινώθηκε χθες, μόλις 48 ώρες πριν την μάχη με την Μπενφίκα για την πρόκληση- πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ, παιχνίδι που αποτελεί ορόσημο για την μέχρι στιγμής ιστορία του ΠΑΟΚ.

 

Ο Λουτσέσκου δικαιούταν και με το παραπάνω τα εύσημα για την πορεία του ΠΑΟΚ, τόσο πέρσι με την κατάκτηση του κυπέλλου, όσο και τα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει φέτος στην Ευρώπη. Η χρονική στιγμή όμως που επιλέχθηκε για να ανακοινωθεί δημόσια η ανανέωση του συμβολαίου του αποτελεί και μια ένεση ηθικού και αυτοπεποίθησης.

 

Το μήνυμα που του στέλνεται είναι  το εξής ή ακούγεται κάπως έτσι: σου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, σε πιστεύουμε, προχώρα άφοβα και βάλε την ομάδα στους ομίλους! Τόσο απλά. Αυτό σημαίνει ότι ο Λουτσέσκου πηγαίνει στο παιχνίδι της ιστορίας του ΠΑΟΚ με την ψυχολογία στα ύψη. Γεγονός που του επιτρέπει να καταστρώσει τα σχέδια του με τον καλύτερο τρόπο και να περάσει στην ιστορία.

 

Η κίνηση της ΠΑΕ ήταν σπουδαία. Όπως και το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε για να γίνει. Βέβαια στη ζωή τα συμβόλαια υπογράφονται για να σπάνε- όταν δεν εκπληρώνονται, και  ποτέ κανένα συμβόλαιο δεν κατάφερε να κρατήσει κανέναν προπονητή στον κόσμο όταν τα αποτελέσματα γίνονταν χιονοστιβάδα... Πάντα βρίσκεται μια χρυσή τομή…

 

Όμως στην περίπτωση του Λουτσέσκου, για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ έδειξε και στην πράξη πως αναγνωρίζει την αξία του. Έβαλε ρήτρα 2 εκατομμυρίων ευρώ! Αν ο Ρουμάνος θελήσει να φύγει νωρίτερα θα πρέπει να αποζημιώσει την ΠΑΕ με 2 εκατομμύρια! Τα πράγματα είναι απλά και διαπνέονται από επαγγελματισμό. Όπως θα έπρεπε να είναι.

 

Στον Λουτσέσκου θα πρέπει να πιστωθεί ότι κατάφερε να κάνει τα αποδυτήρια οικογένεια και να κάνει την πλειοψηφία των παικτών να βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του. Μακάρι να το εξαργυρώσει εκτός από την ανανέωση του συμβολαίου και με την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους.

 

Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (28/8)

X