ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μέγεθος του ΠΑΟΚ … ικανοποιεί τρεις στόχους!

Το μέγεθος του ΠΑΟΚ … ικανοποιεί τρεις στόχους!

Ο Αρις Νικολάκης αρθρογραφεί για τον κρισιμότατο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Βίντι στη Βουδαπέστη, μέχρι τον επόμενο

Λέμε καιρό τώρα, πως κάθε αγώνας του ΠΑΟΚ είναι ο κρισιμότερος μέχρι τον επόμενο. Για τον αγώνα κόντρα στη Βίντι, την Πέμπτη στη Βουδαπέστη, λέμε απλά, πως είναι ο κρισιμότατος. Υπερθετικός βαθμός. Δε χωρά συγκριτικός επειδή είναι πλέον, ο μοναδικός τρόπος δια του οποίου επανέρχεται σε τροχιά πρόκρισης για τις 32 του Γιουρόπα Λιγκ…

 

Εμείς δε λέμε, πως ο στόχος αυτής της πρόκρισης προτάσσεται της πρωτοπορίας στο Πρωτάθλημα. Εμείς λέμε πως άλλος ο ένας κι άλλος, ο άλλος στόχος. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον – αν κι ανέκαθεν ήταν λόγο ειδικού βάρους ονόματος κι εμβλήματος – τέτοιο μέγεθος ώστε, να προτάσσει κι έναν και δυο και τρεις στόχους σε κάθε αγωνιστική περίοδο. Να τους… ικανοποιεί όλους!

  

Ατύχησε (τι ατύχησε, που απέτυχε παταγωδώς…) πέρυσι στον στόχο των Ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ευτύχησε όμως, με το επικό come back από τα έγκατα της γης κι έφθασε στον έβδομο ουρανό. Κατέκτησε με επίδειξη ισχύος το Κύπελλο. Κέρδισε στα γήπεδα το Πρωτάθλημα. Το έκλεψαν στα αθλητικά, «ντεμέκ» δικαστήρια.

   

Δεν μπορούσε κι εφέτος λοιπόν, να μη θέσει κι ανάλογους στόχους. Τούς έθεσε. Κι είναι μέσα σε όλους. Πρωτοπόρος στο Πρωτάθλημα. Παίζει μεν, αλλά δύσκολα δε, για την πρόκριση (θα μπορούσε να είναι έπαιζε εύκολα) στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι και μέσα στην πρόκριση για το Κύπελλο Ελλάδας.

  

Είναι τέτοιο το μέγεθος τού ΠΑΟΚ ώστε να παίζει στα δάκτυλά του και τούς τρεις αυτούς στόχους. Είναι τέτοια κι η δυναμική του ώστε σε αυτά τα επίπεδα μόνον ο κακός του εαυτός μπορεί να τον βλάψει. Τον έβλαψε δις αλλά αυτές οι βλάβες είναι υπό επιδιόρθωση!

  

Μακρά (γιατί να το κρύψομεν άλλωστε…) η εισαγωγή μας , για να φθάσουμε στο «δια ταύτα». Δια ταύτα λοιπόν, διαφωνούμε με όσους θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ πρέπει, να επιλέγει αγώνες. Να κάνει ανάλογα συντήρηση δυνάμεων. Θεωρούμε πως δεν επιλέγει. Αν και για την πάσα αλήθεια… Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών του.

  

Δε φαίνεται τουλάχιστον, πως επιλέγει. Κι ορθά πράττει ως ομάδα με τέτοιο μέγεθος! Το μέγεθος του ΠΑΟΚ επιμένουμε πως… Ικανοποιεί τρείς στόχους. Πως να το κάνουμε δηλαδή;

    

Η δε, ήττα από τη Βίντι η οποία τον ενέπλεξε σε περιπέτειες, με μία νίκη κόντρα στην ίδια ομάδα μπορεί, να διαγραφεί από τον hard disc του ΠΑΟΚ. Να καταστήσει τον δρόμο προς την πρόκριση… περίπατο (που λέει ο λόγος). Να αυξήσει την ψυχολογία. Και με μία ακόμη νίκη (στο Πρωτάθλημα με τον Παναιτωλικό) να φθάσει στην διακοπή για ανάσες, ανασύνταξη και… Φρεσκάρισμα ιδεών περί πολλών!

  

Επιτρέψτε μας εδώ, να τονίσουμε πως αυτή η διακοπή αποτελεί …πανάκεια για τον ΠΑΟΚ μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων. Αποτελεί με μία απαραίτητη προϋπόθεση. Αυτή των δύο νικών: Με Βίντι εκτός και Παναιτωλικό εντός. Να μη λησμονούμε πάντως, και την (επίσης απαραίτητη) νίκη στα Σπάτα με τον Αήττητο, για το Κύπελλο.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (7/11)

 

X