ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ :

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Λουτσέσκου

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Λουτσέσκου

Ο Γιώργος Μπούζος αρθρογραφεί και σχολιάζει ότι ο Λουτσέσκου με τη στάση του, έχει μπει πλέον στο «πετσί» του ΠΑΟΚτση

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, τους τελευταίους δύο μήνες διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ΠΑΟΚ. Και το ξεκαθαρίζω. Σημαντικό  όχι μόνο γιατί κρατάει αγωνιστικά στα χέρια του το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αλλά και γιατί έχει αναγορεύσει τον εαυτό του σε άριστο επικοινωνιολόγο.

 

Οι συνεχείς αναφορές του για την κλοπή του πρωταθλήματος και η καταγγελία για τον ανίερο συνασπισμό των μεγάλων του τέως ΠΟΚ σε βάρος του ΠΑΟΚ έδωσαν και δίνουν τον τόνο της επικοινωνιακής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.

 

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, σε κάθε συνέντευξη και δήλωση, ο Ρουμάνος δεν χάνει την ευκαιρία να τονίζει αυτό που συνέβη την χρονιά που πέρασε. Έτσι, ακόμα κι αυτοί που ήταν… βαθιά νυχτωμένοι, αντιλήφθηκαν πώς και γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα από τα χέρια του τον τίτλο του πρωταθλητή.

 

Ο Λουτσέσκου μπορεί να επαναλαμβάνεται δίκην ρεφρέν, όμως έχει πετύχει τον στόχο. Η πράξη της κλοπής του πρωταθλήματος έχει καταστεί πλέον αυταπόδεικτο γεγονός. Κι εδώ ο Ρουμάνος απέδειξε ότι ξέρει άριστα το παιχνίδι όχι μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά κι έξω από αυτόν. Θα πρέπει να του πιστωθεί ότι αν και επαγγελματίας ήρθε σε προσωπική κόντρα με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν περιορίστηκε σε δημόσιες σχέσεις, ούτε κράτησε τόνους ουδετερότητας. Αν και ξένος προπονητής, προσωποποίησε πάνω του την αδικία του ΠΑΟΚ και την οργή του κόσμου για την κλοπή. Ταυτίστηκε με το λαικό συναίσθημα, εξέφρασε τον ψυχισμό των οπαδών, έγινε η γροθιά τους στο τερέν της επικοινωνίας.

 

Ο Λουτσέσκου απέδειξε με την εν γένει συμπεριφορά του ότι έχει μπει πλέον στο πετσί του ΠΑΟΚτσή, γνωρίζει που βρίσκεται, σε ποιάς ομάδας κάθεται τον πάγκο κι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την ιδέα για την οποία αγωνίζεται. Είναι μεγάλο προσόν και αποτελεί δικλείδα ασφαλείας για την επόμενη μέρα.

 

X